Ölü Bulunan Gülistan Can HDP'li Belediye Tarafından İşten Çıkarılıp, Darbedildi!

HDP'nin mağdur ettiği bir kadın daha: Gülistan Can! Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde, belediyede temizlik görevlisi olarak hayatını idame ettiren Gülistan Can önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı savunduğu için HDP'li belediye tarafından işten çıkarıldı ardından evinde ölü bulundu.

06.08.2020-08:25 - (Son Güncelleme: 06.08.2020-13:39) Ölü Bulunan Gülistan Can HDP'li Belediye Tarafından İşten Çıkarılıp, Darbedildi!

Kayapınar Belediyesinde temizlik çalışanı olan Gülistan Can'dan 2 gündür haber alınamayınca durum emniyete yansıdı.

Başlatılan arama çalışmalarının ardından evinde bulunan Gülistan Can’ın banyoda cansız bedeni ile karşılaşıldı.

Sara hastası olduğu belirlenen Gülistan Can'ın 2 gün önce duş alırken evinin banyosunda henüz anlaşılamayan bir nedenden dolayı öldüğü açıklandı.

Gülistan’ın cansız bedeni, otopsisi yapılmak üzere Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi morguna sevk edildi.

HDP'YE KARŞI HAKKINI ARAMAK İÇİN EYLEM BAŞLATMIŞTI
Gülistan Can, eylül ayında Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesinde temizlik görevlisi iken, yerel seçimlerin sonrasında HDP'li Belediye Başkanı Keziban Yılmaz tarafından işten atılmış ve sonra da şiddet gördüğünü belirterek, HDP Genel Merkezi önünde eylem başlatmıştı.

''CUMHURBAŞKANIMA LAF ETTİLER''
Can’dan geriye eylem esnasında söylediği şu sözler kaldı: “Kayapınar Belediyesinde çalışıyordum. HDP'li belediye başkanı geldikten sonra hiçbir sebep, tutanak, gösterge ve suçum olmadan beni işten çıkardı. Kendi adamları olduğu için bir kısmı işte tuttu. Ben devletimi savunduğum için Cumhurbaşkanıma laf ettiler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu savunduğum için Diyarbakır'da dayak yedim. Dayak yedikten sonra Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önüne gidip orada bir konuşma yaptığım zaman, 'Size yalvarmayacağım, hiçbir milletvekilinize ağız eğmeyeceğim, ben sizin gibi devletimi satmayacağım' dedim.

''KAYAPINAR BELEDİYESİ ÖNÜNDE İKİ GECE YATTIĞIM İÇİN BENİ DÖVDÜLER''
Sonrasında bana, 'Git seni Cumhurbaşkanın kurtarsın, bakanların kurtarsın, biziz burada bakan, biziz burada devlet, biziz burada başkan' dediler. Cumhurbaşkanım, benim dayanacak gücüm kalmadı. Ben engelli bir insanım, bir insan sahipsiz diye, Diyarbakır'da tek başına diye yapılmaz. Bunlar niye bana bunu yaptı? Sizi savunduğum için, devletimi savunduğum için yaptılar. Kurtarın beni bakanlarım, hala tehdit alıyorum. Diyarbakır'da basına gidip Kayapınar Belediyesi önünde iki gece yattığım için beni dövdüler" diye kullandığı sözler kaldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal