Oltayla Kaçak Avlanmaya Ağır Ceza!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, gölde devam eden su ürünleri avlanma yasağına rağmen tekne üzerinde oltayla avlanan ve bunu sosyal medyada paylaşan biri olta avcısı, diğeri ticari balık avcısı olan 2 kişiye su ürünleri kanununa muhalefet ettiği gerekçesiyle toplamda 9 bin lira idari para cezası kesildi.

06.05.2020-19:33 - (Son Güncelleme: 06.05.2020-19:30) Oltayla Kaçak Avlanmaya Ağır Ceza!

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı su ürünleri kontrol personeli, Konya’da bir sağlık kuruluşunda görev yaptığı ifade edilen olta balıkçısı Y.E.Ç.’nin Konya Amatör Oltacılar platformunun sosyal medya hesabında, Beyşehir Gölü’nün Yeşildağ avlak sahasında yer yasağını ve amatör avcılık kurallarını ihlal ettiğine yönelik paylaşımını tespit etti.

Yasağı delen olta avcısının kendisine gölde avlanmak için tekne temin eden kişiyle birlikte yeniden avlanmak amacıyla göle gireceklerinin ihbar edilmesi üzerine personeller, İlçe Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekiplerinin de eşliğinde harekete geçti.

Su ürünleri kontrol görevlileri ve jandarma personeli,, Yeşildağ avlak sahasında Y.E.Ç. ve F.G.’nin içerisinde bulunduğu 42 CMR 76 plakalı otomobili durdurarak kimlik kontrolünde bulundu.

Kontrolde, aracın içerisinde bulunan Y.E.Ç.’nin paylaşım yapan kişi olduğunu ifade eden ekipler, aracın bagaj bölümünde balık avında kullanılan kepçe ile aracın arka koltuğunda kılıf içerisinde bir olta tespit etti.

Ekipler, 1 Mayıs tarihinde sosyal medyadan yapılan paylaşımı sebebiyle su ürünleri kanununa muhalefet ettiği gerekçesiyle Y.E.Ç. ile kendisine yasak dönemde tekne temin edip kullanan F.G. hakkında işlem uygulandı.

Sosyal medyadaki paylaşımından dolayı Y.E.Ç. ile tekneyi kullandığı ve aynı zamanda gölde ticari olarak balıkçılık faaliyeti yapan F.G.’ye devam eden su ürünleri avlanma yasağına rağmen ticari teknesini Beyşehir Gölü sularına indirdiği ve amatör avcılık faaliyetinde teknesini kullanıp, kullandırarak su ürünleri kanununa muhalefet ettiği gerekçesiyle toplamda 9 bin lira cezai işlem yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal