Ölen Müezzin Kendi Salasını Kendi Okudu!

Trabzon'da camide gönüllü olarak müezzinlik yapan Şeref Güven hayatını kaybetti. Güven'in vasiyeti üzerine kendi salası kendi sesinden okundu.

09.10.2018-15:42 - (Son Güncelleme: 09.10.2018-15:35) Ölen Müezzin Kendi Salasını Kendi Okudu!

Trabzon'un Araklı ilçesinde geçirdiği beyin kanaması neticesinde tedavi olduğu hastanede hayatını kaybeden gönüllü müezzin Şeref Güven'in (58), vasiyeti ardından 1,5 ay önce kendi sesi ile kayda alınan 'sala' cami hoparlöründen verildi.

DUYANLARI DUYGULANDIRDI

Araklı ilçesi Kaymaklı Mahallesi'nde 4 çocuk babası, emekli Şeref Güven, Kaymaklı Merkez Camii'nde çoğu defa gönüllü müezzinlik yaparak sala verdi. Güven, 1,5 ay önce okuduğu salayı kaydetti, ölmesi durumunda cami hoparlöründen verilmesini vasiyet etti. Güven, önceki hafta geçirdiği beyin kanaması neticesinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Vasiyeti ardından akrabaları ses kaydını dün sabah Kaymaklı Merkez Camii imamı Murat Gençtürk'e verdi. Şeref Güven'in kendi sesinden salası cami hoparlöründen verildi. Şeref Güven'in sesinden kendi ölüm salası duyanları duygulandırdı. Güven, dün öğlen saati kılınan cenaze namazının sonrasında Kaymaklı Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında defnedildi.

"ÖLMEDEN ÖNCE VASİYETİYDİ"

Güzel sesi olması sebebiyle insanların Şeref Güven'den camide ezan okumasını talep ettiğini aktaran Gürol Güven, "Kendi sesi çok güzel olduğu için, köylüler tarafından devamlı cumalarda ezan okutulurdu. Çoğu zaman ölüler için salaları babamın okuması talep edilirdi. Ölmeden önce kendi vasiyetiydi. Öldüğünde kendi salasının da kendi sesinden verilmesini talep etmişti. Biz de babamın dileğini kırmadık. Sağ olsun cami imamımız da bize izin verdi. Sabah saatlerinde salasını kendi sesinden verdik. Babam, köy halkı tarafından sevilen bir adamdı. Bundan sonra da camide ezan veya salaların ara sıra babamın sesinden okunmasını talep ettiler, biz de onun anısını bu şekilde yaşatacağız" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal