Okul Gezisinde Müdür 70 Milyon Yıllık Fosil Buldu

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde olan bir okulun müdürü Samandağ'ında yapılan bir gezide 70 milyon yıllık fosiller buldu. Fosilleri bulan müdür 20 saatlik dersi bu sayede 2 dakikada anlattıklarını söyledi.

29.05.2019-10:40 - (Son Güncelleme: 29.05.2019-10:34)

Kahta ilçesi TPAO Atatürk İlkokulu öğrencileri, 70 milyon senelik olduğu kaydedilen fosillere hayranlıkla dokundu. Hatay'ın Samandağı ilçesine yapılan bir gezide farklı şekillerdeki fosilleri gören Okul Müdürü Mehmet Yıldırım, bu fosilleri aracına alarak okula getirdi. İlk başta ne olduğunu bilmediği milyonlarca senelik fosilleri bilim sınıfında gösteren Mehmet Yıldırım bu fosillerle alaklaı araştırma yaptı. Echihoid döneminde yaşayan ve taşlaşan deniz kestanesi fosillerinin net çizgileri dikkatleri üstüne çekiyor.

FOSİLLER BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Öğrenciler fosiller sayesinde Fen Bilgisi derslerinin çok eğlenceli geçtiğini ve kendilerinde merak uyandırdığını söyleyerek, fosillerin oluşumlarıyla alakalı öğretmenlerinden bilgi aldıklarını söyledi.

"20 SAATTE ANLATILACAK DERSİ 2 DAKİKADA SUNDUK"

Hatay Samandağ'ında bir gezi sırasında fosilleri bulduğunu söyleyen TPAO Atatürk İlkokul Müdürü Mehmet Yıldırım, okulun bilim sınıfı, fosillerin sergilenmesi ile birlikte öğrencilerin ilgi odağı olduğunu ifade etti. Müdür Yıldırım, "Fosilleri Hatay Samandağ'ında gezi için gittiğimiz bir yerde bulduk. Bunları öğrencilerimiz için okulumuzun bilim sınıfında sergileyerek onların istifadesine sunduk. Öğretmenlerimizin 10 saatte, 20 saatte anlatacakları dersi 2 dakikada bu fosilleri öğrenciye göstererek, onların dokunmasını sağlıyor. Bilimsel açıdan oluşumunu 2 dakikada öğrencilere anlatıyor. Bu öğrencilerin beynine kazınan, unutmayacak bir fosil kavramı çıkacak. Biz bu amaçla bilim sınıfına getirdik. Bunları öğrencilerimizin kullanımına sunduk" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal