OHAL'in Yerine Gelecek Kanun Teklifi Hazır

OHAL'in 19 Temmuz itibari ile kalkacak olması nedeniyle, terörle mücadelede aksaklık olmaması için kanun teklifi düzenlendi. Buna göre 3 sene süresince gözaltı süresi 12 güne çıkarılabilecek ve örgüt bağlantısı bulunması durumunda gerekli izin ile herkes meslekten çıkarılabilecek.

17.07.2018-09:28 - (Son Güncelleme: 17.07.2018-09:19) OHAL'in Yerine Gelecek Kanun Teklifi Hazır

OHAL'in sonrasında terörle mücadelede zaafiyet meydana gelmemesi için düzenlenen kanun teklifine göre; düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra 3 sene boyunca, gözaltı süresi 12 güne artırılabilecek.

FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle ilişkisi tespit edilenler 3 sene boyunca ilgilinin bağlı bulunduğu bakan, kurum, komisyon veya da kurulların onayı ile meslekten çıkarılabilecek.

TBMM BAŞKANLIĞINA SUNULDU

FETÖ darbe girişiminin sonrasında ilan edilen OHAL'in 19 Temmuz saat 01.00 itibariyle kalkacak olması nedeniyle terörle mücadelede zaafiyet olmaması için düzenlediği söylenen kanun teklifi dün TBMM Başkanlığı'na verildi.

YENİ SİSTEMİN İLK YASA TEKLİFİ

AK Parti Grup Başkanvekillerinin imzasını taşıyan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, 27. dönem meclisinin ilk kanun teklifi olma niteliğini taşıyor. Komisyon döneminin sonrasında en son önümüzdeki hafta itibariyle kanunlaşması düşünülen teklifin sebebinde, düzenlemenin "Ülkemizde yaklaşık 2 senedir devam eden olağanüstü halin uzatılmayacak olması sebebiyle mevcut terör örgütleriyle olağan dönemde hukuk devleti ilkeleri kapsamında etkin mücadele edilebilmesi ve son darbe teşebbüsüne benzer bir müdahale girişiminin tekrar olmaması için, anayasal güvence altındaki temel hak ve özgürlükler korunmak suretiyle soruşturma ve kovuşturmalar ile disiplin soruşturmaları açısından lazım olan hükümleri ve ihtiyaç duyulan idari tedbirleri düzenlemek" için hazırlandığı vurgulandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal