OHAL Uzatılacak Mı? Sorusunun Yanıtı Geldi

Başbakan Binali Yıldırım seçimlere ve OHAL'e ilişkin konuştu. OHAL'in 7. kez uzatılacağına ilişkin tarih netleşti.

13.04.2018-12:59 - (Son Güncelleme: 13.04.2018-14:13) OHAL Uzatılacak Mı? Sorusunun Yanıtı Geldi

Olağanüstü Hal (OHAL) 7. kez 3 aylığına uzatılacak. OHAL'in uzatılması için teklif 18 Nisan Çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülecek.

15 Temmuz darbe girişiminin sonrasında 21 Temmuz 2016’da ilan edilen ve 19 Nisan'da süresi dolacak olan Olağanüstü Hal (OHAL) 7. kez 3 ay süreyle daha uzatılıyor.

OHAL'in uzatılmasına ilişkin pazartesi günü MGK toplantısında alınacak tavsiye kararının ardından Bakanlar Kurulu'nda imzalanacak ve teklif 18 Nisan Çarşamba günü TBMM’ye gelecek.

BAŞBAKANDAN AÇIKLAMA

Başbakan Yıldırım, salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önce Milli Güvenlik Kurulu(MGK) toplantısı yapacak ve OHAL konusu orada konuşalacak.

Seçimlere ilişkin konuşan Başbakan Yıldırım, ‘seçim güvenliği hususunda ülkemizde herhangi bir güvenlik açığı yok. Geçmişte özellikle, 7 Haziran seçimlerinde maalesef Doğu'da seçim güvenliğine ilişkin sorunlar yaşandı. Ülkemiz şu an bu konuda büyük bir sıkıntı yaşamıyor. Seçimler saydam bir biçimde yapılıyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun gündem oluşturma çabalarının bir önemi yoktur’ diye konuştu.

HAYATİ YAZICI ‘OHAL DEVAM EDER’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı katıldığı televizyon programında OHAL'in süresinin dolmak üzere olduğunu ifade ederek "MGK'da ve son Bakanlar Kurulu toplantısında, OHAL gündeme gelmediğini fakat içinde bulunduğumuz koşullara bakıldığında, devam etmesi gerektiği görülüyor. 2019 seçimlerine OHAL ile girilecek iddiası, doğru değil. Bu anayasanın verdiği bir hak ve gerekli görüldüğü halde uygulanır. Fakat şuanda OHAL süresinin sonuna geliniyor. Bence, uzatılacaktır" şeklinde açıklama yapmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal