OHAL Sonrasını Düzenleyen Kanun Teklifi Meclis'te

OHAL'in kalkmasının sonrasında yapılacak yeni düzenleme Meclis Başkanlığı'na gönderildi. Yeni düzenleme Perşembe günü Adalet Komisyonu'nda görüşülecek.

17.07.2018-12:02 - (Son Güncelleme: 17.07.2018-11:55) OHAL Sonrasını Düzenleyen Kanun Teklifi Meclis'te

18 Temmuz'da bitecek olan OHAL sonrası ile alakalı yeni düzenleme Meclis Başkanlığı'na sevk edildi. OHAL'in kaldırılması ile alakalı yasal düzenleme, Perşembe Günü saat 10'da Adalet Komisyonu'nda görüşülecek.

KANUN TEKLİFİ TBMM ADALET KOMİSYONU'NA SEVK EDİLDİ

AA muhabirinin aktardığı bilgiye göre, TBMM Başkanlığı, AK Parti Grup başkanvekilleri Bülent Turan, Özlem Zengin, Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Cahit Özkan'ın imzasını taşıyan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM Adalet Komisyonuna gönderildi.

PERŞEMBE GÜNÜ SAAT 10'DA GÜRÜŞÜLECEK

OHAL sonrası ile alakalı yeni düzenleme Meclis Başkanlığı'na sevk edildi. OHAL'in kaldırılması ile alakalı yasal düzenleme, Perşembe Günü saat 10'da Adalet Komisyonu'nda görüşülecek.

TEKLİF, TBMM GENEL KURULU'NDA GELECEK HAFTA ELE ALINACAK

Dün en yaşlı üye başkanlığında bir araya gelerek Başkanlık Divanını kuran ve başkanlığına AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü'yü seçen Adalet Komisyonu, teklifle alakalı gündemini yaptı. Komisyon, teklifi 19 Temmuz Perşembe günü saat 10.00'da konuşacak. Teklif, TBMM Genel Kurulunda ise gelecek hafta görüşülecek.

VALİLERE YENİ HAKLAR VERİLECEK

Teklifle, valiler, kamu düzeni yada güvenliğinin olağan yaşamı durduracak yada sekteye uğratacak biçimde bozulduğu veya bozulacağı ile alakalı ciddi tespitlerin olduması durumunda 15 günü aşmamak üzere şehirdeki belirli noktalara girişi ve çıkışı kamu düzeni veya kamu güvenliğini bozabileceği endişesi olan kişiler için kısıtlayabilecek. Valiler, belli yerlerde yada saatlerde kişilerin dolaşmalarını, toplanmalarını, araçların seyirlerini düzenleyebilecek yada kısıtlayabilecek; ruhsatlı da olsa her tür silah ve merminin taşınması ve naklini engelleyebilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal