Öğretmenlere Maaş ve Kıdem Teşviki Geliyor

Milli Eğitim Bakanlığının '2023 Eğitim Vizyonu'nda bulunan Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan öğretmenlerin çalışmasına ilişkin kurulacak teşvik mekanizmasında sona yaklaşıldı.

26.12.2018-09:28 - (Son Güncelleme: 26.12.2018-09:13)

Milli Eğitim Bakanlığının '2023 Eğitim Vizyonu'nda bulunan Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan öğretmenlerin çalışmasına ilişkin kurulacak teşvik mekanizmasında sona yaklaşıldı. Milli Eğitim ile Hazine ve Maliye Bakanlığının beraber yürüttüğü teşvik çalışmasında öğretmenlere sevindirici haberler verilecek. Teşvik tamamlandığında projeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak.

BÖLGELERİNE GÖRE DEĞİŞİLKİL GÖSTERECEK

Bakanlığın hazırladığı teşvik mekanizmasına göre 'dezavantajlı bölgeler' olarak gösterilen Doğu ve Güneydoğu'daki bazı şehirlerde öğretmenlere çeşitli teşvikler sağlanacak. Buna göre bölgeler, şartlarına göre ayrılacak ve her bölgeye ayrı bir teşvik verilecek. Dezavantajına göre bölgeler altı dereceye ayrılacak. Her bir bölgenin ücreti de zorluk derecesine göre ayarlanacak.

5 KATINA KADAR EK ÜCRET

Düzenlemeyle beraber bir öğretmen şartlar açısından 'en az olumsuz bölge' olarak gösterilenbirinci bölgede Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın belirlediği oranda ücret alacakken şartları en zor olan bölgedeki öğretmen 5 katına kadar fazla ilave ücret alabilecek.

KIDEM DE YÜKSELECEK

Elde edilen haberlere göre; teşvik çalışmasında öğretmenlere ek ücretten sonra özlük haklarında da iyileştirme düşünülüyor. Bu çerçevede kendi isteğiyle dezavantajlı bölgelerde görev isteyen öğretmenlerin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecek süre zarfında çalışması durumunda kıdemleri de yükseltilecek. Öğretmen dezavantajlı bölgelerde 6 sene görev yapması halinde avantajlı bölgelerde çalışan öğretmenden daha kıdemli olacak.

TAYİN KOLAYLIĞI OLACAK

Milli Eğitim Bakanlığı bir önemli düzenlemeyi de tayinlerde gerçekleştirecek. Buna göre Doğu ve Güneydoğu'da, bakanlığın belirleyeceği sürede görev yapan öğretmenler avantajlı bölgelere tayinini istediği takdirde kolaylık yapılacak. Teşvik paketinin yürürlüğe girmesi ile bakanlık, öğretmenlerin isteklerine göre sözleşmeli öğretmenlik modelini bitirmeyi planlıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal