Öğretmenler Karda Mahsur Kaldı!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Bağdaş köyünde şiddetli kar yağışı sebebi ile bir minibüste mahsur kalan 14 öğretmen, karla mücadele ekiplerinin 2 saat süren çabaları sonucu kurtarıldı.

29.12.2018-14:35 - (Son Güncelleme: 29.12.2018-14:28) Öğretmenler Karda Mahsur Kaldı!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Bağdaş köyünde şiddetli kar yağışı sebebi ile bir minibüste mahsur kalan 14 öğretmen, karla mücadele ekiplerinin 2 saat süren çabaları sonucu kurtarıldı.

Bağdaş köyünde çalışan 14 öğretmen, hafta sonu ve yılbaşı tatillerini geçirmek için ortalama 25 kilometre uzaklıkta yer alan Yüksekova'ya gitmek üzere bir minibüsle yola çıktı. Fakat, köyden çıktıktan 5 kilometre sonra şiddetli kar yağışı ve tipiye maruz kaldılar. Minibüs karda mahsur kalınca öğretmenler, karla mücadele ekiplerine  haber vererek, yardım talep etti. Yardım çağrısı üzerine Yüksekova Kaymakamlığı'na bağlı Şantiye Şefliliği Karla Mücadele ekipleri hemen öğretmenlerin bulunduğu mevkiye gitti. Ortalama 2 saat süren çalışmalardan sonra ekipler, mahsur kalan öğretmenlerin bulunduğu minibüse ulaştı. Fakat minibüs karlı ve buzlu yolda ilerleyemeyince öğretmenler köye geri dönmek zorunda kaldı.

Diğer yandan, bölgede kar yağışının durması üzerine karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarını açmak için harekete geçildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal