Öğrencisini Döven Öğretmene Soruşturma

Öğrencisine tekme atarak iç kanama geçirmesine sebep olduğu öne sürülen öğretmene gözaltı

18.04.2018-11:09 - (Son Güncelleme: 18.04.2018-11:40) Öğrencisini Döven Öğretmene Soruşturma

Bursa'nın İznik ilçesi Çiçekli İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi olarak öğrenim gören 10 yaşında ki B.G.'nin göğsüne tekme atarak, iç kanama geçirmesine sebep olduğu iddia edilen 32 yaşında ki öğretmen H.C. ilçeye bağlı jandarma tarafından gözaltına alındı. Öğretmenin olay sonrası görevden uzaklaştırıldığı bilgisi verildi.

Çiçekli İlkokulu'nda 4'üncü sınıf öğrencisi olarak eğitim hayatını sürdüren B.G., geçtiğimiz pazartesi günü eve gelince rahatsızlandı. Babası Burhan G.'ye, okuldaki öğretmenlerden biri olan H.C.'nin göğsüne tekme attığını ve yere düştüğünü söyleyen B.G., ailesi tarafından İznik Devlet Hastanesi Acil Servisine götürüldü. İlk muayenesi burada yapılan B.G., daha sonra iç kanama geçirmesi sebei ile sevk edildiği İnegöl Devlet Hastanesi’nde ameliyat edildi.

Ameliyat sonrası sağlık durumu iyiye giden B.G., yaşadıklarını ise gazetecilere böyle aktardı, “Arkadaşımla okulun bahçesinde tartışma yaşıyorduk. Sonra bu öğretmen geldi geldi. Göğsüne tekme ile vurdu vurmanın şiddeti ile sırtım kaldırıma çarptı. Tekme attı bana. Sonra ağladım. Okulumuza gelmesin. Böyle öğretmen istemiyorum"

Burhan G.'nin emniyete yaptığı şikayet sonrası İznik Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatırken, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, bahsi geçen konuyu araştırması için müfettiş görevlendirdiklerini öğrenciye tekmeyi kavga ettiği arkadaşı mı yoksa öğretmenin mi attığını araştırdıkları açıklamasında bulundu.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI, GÖZALTINA ALINDI

Çiçekli Köyü Ortaokulu'nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan H.C., şikayet üzerine, dün ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından görev uzaklaştırıldı. H.C. daha sonra da İznik İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından, 'kasten yaralama' suçlamasıyla gözaltına alındı. Öğretmen H.C.'nin sorgusuna devam ediliyor.

OĞLUMUN DURUMU İYİYE GİDİYOR

İnegöl Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınan oğlu B.G.'nin sağlık durumunun iyiye gittiğini söyleyen Baba Burhan G., "Oğlumun hastanede bir süre daha kalacağı oğlumun ameliyatını yapan doktor tarafından bize söylendi. Gelişmeleri bekleyerek takip edeceğiz" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal