Öğrencilerden İBB Önünde Ulaşım Zammına Protesto

Gençlik Örgütleri adı altında buluşan bir grup üniversite öğrencisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde eylem yaparak ulaşım fiyatlarının arttırılmasına tepki gösterdi.

14.02.2020-15:51 - (Son Güncelleme: 14.02.2020-16:29) Öğrencilerden İBB Önünde Ulaşım Zammına Protesto

Gençlik Örgütleri adı altında buluşan bir grup üniversite öğrencisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde eylem yaparak ulaşım fiyatlarının arttırılmasına tepki gösterdi.

Grubun yaptığı protestonun amacını belirleyen bir açıklama yapan Umut Doğan, vatandaşı zor duruma sokan, öğrencilerin de çoğunlukla eğitim için kullandığı toplu ulaşım araçlarına yapılan zammın kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanlığı seçimleri öncesi "Her şey çok güzel olacak" ifadesiyle gündeme geldiği mottosunu anımsatan Doğan, "Şimdi adeta 'Her şey çok zamlı olacak' diyerek ulaşıma büyük zamlar yaptı. İBB zamları ekonomik krize sebep gösterse de esasında geneli yoksulluk sınırının altında hayatını sürdüren halkın sırtına yüklendi. İBB siyasi iktidarın ekonomi politikalarını eleştirerek krizin faturasını yine emekçi, yoksul halka kesiyor." ifadelerini kullandı.

Krizin faturasının en çok vatandaşın ödemesine büyük tepki gösteren grup temsilcisi Doğan, şu ifadeleri kullandı:

"Zenginler İstanbul'un caddelerinde lüks araçlarıyla gezerken, bu şehrin yoksul genç işçileri, işsizleri, öğrencileri olarak ağzına kadar dolu otobüslerde, metrobüslerde oradan oraya koşturarak yaşamımızı kazanmaya çalışıyoruz. Bugün geçimini sağlayamayan milyonlarca ezilen, bu adaletsizliklere dayanamıyor, bazı arkadaşlarımız ise yaşamından vazgeçecek kadar sıkıştırılıyor. Her yapılan zamda hizmetleri durdurmaktan bahseden, dayanamadıkları için mecbur olduklarını ifade edenlere sesleniyoruz: En doğal hakkımız olan ulaşım zamlarını kabul etmiyoruz. Zamlar geri çekilene kadar mücadeleye devam edeceğiz."

Zaman zaman 'Ulaşım zamları geri çekilsin', 'Ulaşım haktır engellenemez' ifadeleriyle nidalar atan öğrenciler yaptıkları basın açıklamasından sonra eylemi sonlandırdı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal