Öğrenci Affı Nasıl Olacak: İşte Tüm Detaylar

Başbakan Binali Yıldırım açıklamıştı. Çeşitli nedenlerle üniversitelerine devam edemeyen öğrenciler için af kapıda. Peki aftan kaç öğrenci yararlanacak, kapsamı nasıl olacak?

02.05.2018-11:49 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-11:47) Öğrenci Affı Nasıl Olacak: İşte Tüm Detaylar

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı pakette bulunan önemli düzenlemelerden biri de öğrenci affı konusu. YÖK'de affa dair çalışmalar başladığı ifade ediliyor. Edinilen bilgiye göre, açıköğretim ve örgün öğretimde bulunan tüm öğrencileri kapsayacak geniş bir af olacak. Bu nedenle 500 bin öğrenci için yasadan yararlanıp okula dönüş yolu açılabileceği öngörülüyor. Af kapsamına Birinci ve ikinci öğretim ayrımı yapılmayacak. Tüm öğrenciler yararlanma imkanı bulacak. Okuldan ayrılan lisans, önlisans, hazırlık sınıfı, yüksek lisans öğrencileri, TUS ve DUS dahil tüm öğrencileri kapsayacak şekilde geniş tabanlı bir af söz konusu olacak. Sadece eğer bir öğrenci terör suçu işlemiş, teröre bulaşmış ve bu sebepten dolayı üniveristesi ile ilişiği kesilmiş ise bu haktan yararlanamayacak.

Yasadan yararlanıp üniversteye geri dönmek isteyen öğrenciler, ayrıldıkları üniverstelere tekrar başvuru yapacak. Öte yandan bu öğrencilere yatay geçiş hakkı da sağlanacak. Ayrıldığı yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırıp işi veya ikametinin başka bir ilde olduğunu gösterenler ise üniversiteye giriş yılı itibari ile taban puanını sağlamaları durumunda yaşadıkları ilerde bulunan üniveristelerde eşdeğer programlara geçiş yapma imkanı bulacak. Aynı zamanda, Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniveristesi ve İstanbul Üniveristesi bünyesinde bulunan açıköğretim, önlisans veya lisans düzeyindeki eşdeğer bölümlere istedikleri gibi yatay geçiş yapabilecekler. Tasarının yasalaşmasının hemen sonrasında üniveriste öğrencileri 2018-2019 eğitim öğretim güz döneminde üniveristelerine geri dönebilecekler.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal