OECD İstanbul Merkezi Kurulacak

Merkezi Paris'te bulunan OECD İstanbul Merkezinin kurulmasına ilişkin mutabakat zaptı onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

30.10.2019-11:48 - (Son Güncelleme: 30.10.2019-11:50)

Resmi Gazete'de yayımlanan kanuna göre, 31 Mayıs 2018 tarihinde Paris'te imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı arasında Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) İstanbul Merkezi Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı"nın onaylanmasının uygun bulunduğu belirtildi.

 

Merkez Paris'teki OECD'ye bağlı çalışacak

İstanbul Merkezi ile Türkiye'nin yakın tarihi ve kültürel bağları bulunan Balkanlar ve Orta Doğu ülkeleriyle Kuzey Afrika bölgesine odaklanması amaçlanacak, ve ofis doğrudan Paris'teki OECD'ye bağlı faaliyet gösterecek.

İstanbul OECD Merkezi'nin çalışmalarıyla rekabetçilik, girişimcilik, ticaret, kamu yönetişimi, inovasyon, beşeri sermayenin harekete geçirilmesi, bağlantılılık ve altyapının geliştirilmesi, iktisadi direncin artırılması ve yeşil büyüme alanlarına yönelik çalışmalara odaklanılacak.

Öte yandan paydaşlar arasında diyalog ortamının oluşturulması ve bu alanlarda politika üretilmesi de hedefler arasında yer alıyor.

Ayrıca merkez, OECD araçlarının emsal değerlendirmelerinin ve en iyi uygulamalarının paylaşılması gibi yöntemlerin Türkiye'ye aktarılmasını ve yönlendirilmesini de kolaylaştıracak.

 

OECD ile ilişkilerde yeni sayfa

İstanbul OECD Merkezi, İtalya ve Macaristan'da bulunan dar kapsamlı ofislerin aksine, Paris'teki ofis gibi tüm konularda politika üretebilecek.

İstanbul'daki merkez ofisin çalışmaları kapsamında toplantılar, çalıştaylar, seminerler düzenlenecek, yüksek seviyeli etkinliklere ev sahipliği yapılacak, kamu ve özel sektör arasındaki iletişim geliştirilecek, ulusal, bölgesel, uluslararası kuruluşlarla iş birlikleri kurulacak ve bu süreçler sonucunda ortaya konulacak kapsamlı politika önerileriyle Türkiye'nin ve yakın coğrafyasının sürdürülebilir, kapsayıcı büyüme yönündeki çalışmaları desteklenecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal