ODTÜ Rektörlüğünden KYK Yurdu Açıklaması

ODTÜ Rektörlüğünden, üniversite kampüs alanı içine inşa edilecek olan KYK yurduna kapasitenin dolmaması durumunda bile ODTÜ öğrencisi dışında öğrenci yerleştirilmeyeceği açıkladı

08.07.2019-13:53 - (Son Güncelleme: 08.07.2019-15:23)

ODTÜ Rektörlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, öğrenci yurdunun ODTÜ ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü arasında 21 Mayıs 2018 tarihinde imzalanan protokol doğrultusunda yapılacağı belirtildi.

Yurdun arazisinin hem üniversite yönetim kurulunun hem de üniversitede konuya ilişkin komisyon ve akademisyenlerin görüşleri kapsamında, ODTÜ Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'ndaki orman alanı sınırları haricinde, yapılanmaya müsait ODTÜ Kampüs Alanı olarak belirtilen bölge içinde belirlendiği aktarılan açıklamada, şunlar aktarıldı:

"KYK yurdu için inşaatın yapılacağı bölgede kesilecek kavak ağacı yaklaşık 750 tanedir. Alınan yeni tedbirlerle alanın güney kesimindeki 4 bin metrekarelik arazi aynen korunacak olup bu bölümdeki yaklaşık 460 kavak ağacı kesilmeyecek. Bölgede kavak ağaçları dışında kalan toplam 40 ağaç ise korunacak. Bugüne kadar üniversitemizde yaklaşık 45 bin nitelikli kavak ağacı kesilerek satılmış ve üniversitemiz adına önemli bir gelir elde edilmiş olup ayrıca geçmişte çevre köy okullarında yakacak olarak kullanılmak üzere ücretsiz olarak devredilmiştir.

Bugün için üniversitemizin yurt ihtiyacı yaklaşık bin 750 kişilik. KYK yurdunun tamamlanması ile halen Ankara ilinde farklı KYK yurtlarında kalan 434 öğrencimiz de tercih etmeleri halinde kampüsümüzdeki bu yurtta kalabileceklerdir."

DIŞARIDAN ÖĞRENCİ ALINMAYACAK  

ODTÜ'nün söz konusu açıklamasında, "KYK'nın yaptıracağı yeni yurdun sadece üniversitemiz öğrencilerinin barınma ihtiyacına yönelik olacağı ve yurdun kapasitesinin dolmaması halinde bile yurda ODTÜ öğrencisi dışında öğrenci yerleştirilmeyeceği protokolde yer almaktadır. Yurda öğrencilerin kabulü ise, mevcut uygulamada olduğu gibi öğrencilerimizin tercihleri doğrultusunda olacaktır." sözlerine yer verildi.

Yapılan açıklamada, yaşanılan süreçten kurumun ve öğrencilerin olumsuz etkilenmemesi amacıyla bugünkü gelişmelere sağduyuyla yaklaşan üniversite üyelerine ve öğrencilere teşekkür edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal