Ödemiş'te Binlerce Kişi 29 Ekim İçin Zeybek Oynadı

Cumhuriyetimizin 96'ıncı yaşı İzmir Ödemiş'te özel bir programla coşkuyla kutlandı. 29 Ekim için bin 200 kişi Saraçoğlu Caddesi'nde harmandalı zeybeği oynadı.

29.10.2019-14:33 - (Son Güncelleme: 29.10.2019-15:23)

Cumhuriyetin 96’ıncı yaşının coşkuyla kutlandığı yerlerden birisi de İzmir Ödemiş’ti. Ödemiş Belediye ve Ödemiş Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte bin 200 kişi zeybek oynadı.

2 bin gönüllüyü Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Mümin Sevgen de etkinlikte hazır bulundu.

“İYİ Kİ VARSIN ATAM

Efeler diyarı Ödemiş'e yakışan bir kutlama etkinliği düzenlendiğini aktaran Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “100 yıl önce Ödemiş'in Hacı İlyas köyü yakınlarında ilk kurşunu atarak kurtuluştan kuruluşa, yani cumhuriyete giden yolda tüm Anadolu'ya umut olan, Kuva-yı Milliye içerisinde İzmir'in dağlarında destanlar yazan efelerin torunları olarak bugün bizler cumhuriyetimizin 96. yılını böyle coşkuyla kutluyoruz. Emeği geçen herkesin yüreğine sağlık. Kaymakçı'da 3 yaşından 83 yaşına kadar herkesin katılımıyla düzenlenen fener alayının ardından burada da genciyle yaşlısıyla bir aradayız. Ödemiş, sonsuza dek Atatürk'ün aydınlattığı yolda cumhuriyet için yürümeye devam edecek. İyi ki doğdun vatan, iyi ki varsın Atam” ifadelerini kullandı.

Ödemiş'te Cumhuriyet Bayramı kutlamaları daha sonra Saraçoğlu Stadyumu'ndaki törenlerle devam etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal