O Ülkeye İner İnmez Bir İlki Gerçekleştirdi

Batı Afrika ülkelerini kapsayan seyahatinin ilk durağı olan Fildişi Sahili'ne giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'den Fildişi Sahili'ne cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyareti gerçekleştirdi.

29.02.2016-09:48 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) O Ülkeye İner İnmez Bir İlki Gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı Afrika ülkelerini kapsayan seyahatinin ilk durağı olan Fildişi Sahili'nin başkenti Abidjan'a geldi. Erdoğan'ı havalimanında Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Alassane Ouattara karşıladı.

Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Ouattara'nın geçen yıl Türkiye'ye yaptığı ziyaretin iadesi olarak Abidjan'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ziyareti Türkiye'den Fildişi Sahili'ne Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaret olma özelliği taşıyor.

Erdoğan, Fildişi Sahili'nde resmi görüşmelerinin yanı sıra, Türkiye-Fildişi Sahili İş Forumu'na katılacak ve Fildişi Sahili İmamlar Yüksek Konseyi heyetini kabul edecek.

Fildişi Sahili'nin ardından Gana'ya geçecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gana Cumhurbaşkanı John Dramani Mahama ile baş başa ve heyetler arası görüşmelere katılacak. İki ülke arasında çeşitli anlaşmaların imzalanmasının ardından Erdoğan ve Mahama ortak basın toplantısı düzenleyecek. Türkiye-Gana İş Forumu toplantısına da katılacak olan Erdoğan, daha sonra Gana Meclisi Genel Kurulu'nda milletvekillerine hitap edecek.

Gana'nın ardından Nijerya'ya geçecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari ile görüşecek. Heyetler arası görüşmelerin ardından iki ülke arasında çeşitli anlaşmalar imzalanacak ve Erdoğan ile Buhari ortak basın toplantısı düzenleyecek. Türkiye-Nijerya İş Forumu'na katılacak olan Erdoğan, daha sonra Nijerya Parlamentosu'na hitap edecek.

Nijerya'nın ardından Batı Afrika ziyaretinin son durağı olarak Gine'ye gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada da resmi temaslarda bulunacak. Erdoğan'ın Gine ziyareti yine Cumhurbaşkanı düzeyindeki ilk ziyaret olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gine'deki temaslarının ardından Türkiye'ye dönecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal