O Kişilerin Askerlikleri Ertelendi!

Hakimler ve Savcılar Kurulu ile Milli Savunma ve Adalet Bakanlığı arasında imzalanan protokolle beraber askerlik hizmetini yerine getirmemiş yargı mensuplarının askere sevkleri ertelendi.

11.01.2018-08:47 - (Son Güncelleme: 11.01.2018-08:38)

Karara göre HSK'nın göndereceği listedeki isimler 35 yaşına kadar askere sevkleri ertelenecek.

Milli Savunma ve Adalet bakanlıkları ile Hâkimler ve Savcılar Kurulu ( HSK) arasında, askerlik hizmetini yapmamış yargı mensuplarının askere sevklerinin ertelenmesine yönelik protokol imzalandı.

Darbe girişiminden sonra, 5 binin üzerinde yeni hâkim ve savcı mesleğe getirildi. Fakat bu isimlerin önemli bir kısmının askerlik hizmetini yerine getirmemiş olması, bir kez daha Adalet Bakanlığı ve HSK’yı iş başına geçirdi. Bu isimlerin hemen askere alınmasının yargıda ciddi bir boşluk meydana getireceği dikkate alınarak, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile temasa geçildi.

Yapılan değerlendirmelerden sonra, 2 bakanlık ve HSK, hâkim ve savcılar hakkında “sevk tehir protokolü” imzaladı. Protokol uyarınca, hâkim ve savcı adaylığına atanan yükümlülerin askere sevkleri eğitim süresince ertelenecek. Meslek öncesi eğitimlerini tamamlayan hâkim ve savcıların askere sevkleri ise müracaatları durumunda 9 ay ertelenecek.

Son Dakika Yaşam Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal