O kadına mahkemeden bir ceza daha!

Bursa'da bir nakliye firmasında şoför olan 40 yaşındaki Mustafa Pire'nin eski eşi S.K.'ya, velayeti Pire'de olan kızını almak için tehditlerde bulunduğu iddiasıyla 3 ay boyunca eve, işyerine ve kızının okuluna yaklaşmama cezası verdi.

03.05.2016-15:34 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) O kadına mahkemeden bir ceza daha!

Merkez Nilüfer İlçesi Doğan Mahallesi'nde oturan 2 çocuk babası Mustafa Pire, geçen yıl erkek arkadaşı ile yolda el ele yürürken fotoğrafını çektiği 36 yaşındaki eşi S.K.'den boşanmasının ardından, mahkeme kendisini haklı bularak, 10 bin lira tazminata hükmetti.

Tazminat davasının Yargıtay sonucu beklenirken, mahkemenin büyük kızının velayetini kendisine verdiğini söyleyen Mustafa Pire, bunu kabul etmeyen boşandığı eşi S.K.'nin çocuğunu geri almak için kendisine psikolojik baskı yaptığını, telefonla tehdit ve hakaret ettiğini iddia etti.

Pire, bu konuda Bursa 4'üncü Aile Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme geçen 7 Nisan günü, 6 bin 284 sayılı 'Ailenin Korunması ve Kadına Şiddet'in Önlenmesi'ne Dair Kanun' kapsamında, S.K.'ye 3 ay boyunca Mustafa Pire'nin ev, işyeri ve kızının okuluna yaklaşmaması yönünde karar verdi. Mahkeme verilen bu karara uymaması halinde S.K.'nin 3 gün süreyle cezaevine konarak 'Zorlama hapsine' de çarptırılmasını da kararlaştırdı.



Mahkemenin verdiği bu karara rağmen 14 yaşındaki kızını, "Annesi görsün" diyerek yanına gönderildiğini belirten Mustafa Pire, boşandığı eşinin kızını bir daha yollamadığını belirtip, "Bu konuda mahkemeye başvurdum. Şikayetim kabul edilmedi" diyerek yakındı.

DHA

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal