İzmir'de İnsan Kaçakçılığı: 276 Sığınmacı Emniyete Alındı

Türkiye'nin Orta Doğu ve Avrupa arasında köprü görevi görmesi beraberinde mülteci sorununu da getiriyor. Bu doğrultuda sabah saatlerinde İzmir'de mülteci oldukları belirlenen 276 kişi bir gemide yakalandı. Organizatör oldukları ortaya çıkan 8 kişi ise gözaltına alındı.

07.07.2020-09:41 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-10:31) İzmir'de İnsan Kaçakçılığı: 276 Sığınmacı Emniyete Alındı

İllegal yollarla ülke dışına çıkma girişiminde bulunan 276 mülteci bir gemide ele geçirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçaklığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Şubesi ile Sahil Güvenlik Ege Komutanlığı ekipleri, yüzlerce sığınmacının ülke dışına kaçmaya teşebbüs ettiği ihbarının ardından bölgeye doğru harekete geçti.

Söz konusu ihbarın ardından takibe geçen ekipler, onarım bildirimiyle Sahilevleri semtindeki balıkçı barınağına yaklaşan gemi, kıyıya mültecileri almak için ulaştığı esnada bir operasyon gerçekleştirdi.

Gemiye yapılan baskında, yakıt deposuna benzer kapalı ve hava almayan bir bölmede 46'sı kadın 59'u çocuk 276 sığınmacı bulundu.

Söz konusu düzensiz göçmenlerin ülkenin dört bir yanından gelen Afganistan, Bangladeş, Suriye, Orta Afrika, Somali ve İran asıllı kişiler oldukları belirlendi.

Bunun yanı sıra gemi şartlarının olumsuzluğu sebebiyle sığınmacıların nefes alırken zorluk çektikleri de dikkat çekti. Bittabi bu olumsuzluğa sebep olan organizatör 8 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal