O Haritayı Biz Çizeceğiz, Bunu Kafanıza Sokun!

Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, "O haritayı biz çizeceğiz, bunu kafanıza sokun!" başlıklı yazısında Türkiye'nin Suriyelileştirme operasyonuyla karşı karşıya olduğunu iddia etti.

29.01.2016-11:15 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) O Haritayı Biz Çizeceğiz, Bunu Kafanıza Sokun!
Cenevre görüşmeleri öncesi Suriye sorununa dair Karagül, ilginç bir yazıyla okurların karşısına çıktı.
Karagül, Suriye'de 5 yıldır süren iç savaşın PKK ve IŞİD eliyle ülkemize taşınmasının önüne geçmenin, Suriye'ye müdahaleden geçtiğini düşünüyor.

CENEVRE TİYATROSU
Yeni Şafak'ın tepe ismi, mülteci sorunuyla birlikte Avrupa'nın değerlerini kendi eliyle yok ettiğini insan onuruna sahip çıkan Türkiye'ye karşı Suriyeleştirme projesinin sürpriz olmadığı görüşünde.
Karagül "Çocuklarımızı Ege'nin derin sularına gömen Avrupa, bu ölümler üzerinden Cenevre tiyatrosu uygulayan Avrupa, Rusya'sıyla, Amerikalı'sıyla birlikte bir Suriyeleştirme senaryosu da Türkiye'ye karşı yürütüyor" diye yazdı.

TÜRKİYE'Yİ SURİYELİLEŞTİRME OPERASYONU
Güneydoğu'da yaşananların terörle mücadele olmadığını savunan Karagül, yazısında "Bu bir çevreleme, kuşatma, kendi içinde boğma, içeriden vurma projesidir. PKK da, diğer örgütler de bu yönde talimat almıştır, bu yönde yönlendirilmiş ve savaşa sürülmüştür." ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin önlemez yükselişinin önünü kesmek için hedef haline getirilmek istendiğini savunan yazar, Türkiye'nin tarih boyunca ağır bunalımlardan çıktığını aktardıktan sonra yazısına şöyle devam ediyor:

YENİ HARİTAYI ONLAR DEĞİL BİZ ÇİZECEĞİZ
"İşler bu kadar karıştıysa, saflar bu kadar netleştiyse, savaş bu kadar açık edildiyse, müttefikler bile bizi içeriden vurmaya başladıysa o mucizevi yükselişin kapıları da yeniden açılmış demektir. Bu yüzden ısrarla; "Onlar ne kadar harita çizerse çizsin, ne kadar Suriyeleştirme projesi uygularsa uygulasın, asıl harita bu toprakların insanları tarafından çizilecektir" demekten çekinmiyoruz. Bir hamaset, bir moral operasyonu yapmıyoruz, bir gerçekten söz ediyoruz ve inanmayanlar gün gelip bu gerçekle yüzleşecektir."

O SAVAŞ CİZRE'YE DEĞİL KONYA'YA DA GELİR
Suriye'de mücadele etmeden Cizre'yi kurtarmanın mümkün olmayacağını ifade eden Karagül, yazısında şu ifadeleri kullandı:
"Güneydoğu illerimizde yaşananlar ile Kuzey Koridoru Projesi aynı savaşın tek cephesidir. Azez-Cerablus arası aynı cephedir. Eğer Cizre'de mücadele ediyorsak bu bölgelerde de mücadele etmek zorundayız. Oraları boş bırakarak Cizre'yi kurtarmak mümkün olmayacaktır. Öyleyse, Türkiye'ye karşı en büyük boğma operasyonu olan bu kuşağa, bedeli ne olursa olsun, müdahale edilmelidir. Eğer edemeyeceksek Suriyeleştirmeyi önleyemeyeceğiz demektir.
Cizre'deki mücadele sınırın diğer tarafında da devam edecektir. Eğer tehditleri sınırlarınızda karşılarsanız o savaş sadece Cizre'ye değil, Konya'ya da gelir, Erzurum'a da gelir. Türkiye bunun farkındadır.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal