NY Times: Türk Çift, Dünyayı Virüsten Kurtarabilir

ABD merkezli gazete, tüm dünyayı tesiri altına alan pandemiye karşı Uğur Şahin-Özlem Türeci çiftinin başarısını kaleme aldı.

03.12.2020-11:10 - (Son Güncelleme: 03.12.2020-11:09) NY Times: Türk Çift, Dünyayı Virüsten Kurtarabilir

Dünya, koronavirüs salgınına karşı % 95 etkinlik oranı olan aşıyı geliştiren Türk bilim insanları Uğur Şahin ile Özlem Türeci'den konuşuyor.

New York Times gazetesindeki köşe yazısında, BioNTech ile Pfizer'ın Kasım ayında açıkladığı aşının oldukça umut verici neticeleri olduğu hatırlatıldı.

"Türk çiftin aşı icat etmesi doğru zamanda gelmiş gibi görünüyor." ifadesine yer verilen yazıda, Şahin ile Türeci'nin başarısının göçmenliğin faydalarını övmek, göçmenlerin toplumu zenginleştirme şeklini ve derinleştirdiğini anlamak için bir olanak olduğu belirtildi.

Şahin-Türeci çiftinin, son senelerde Almanya'da artan göçmenlere karşı nefrete meydan okuma niteliğinde olduğu kaydederek şu ifadeleri kullandı:

 "Göçmen karşıtı duyguları ortadan kaldırabilecek bir şey varsa, bunu kesinlikle dünyayı ölümcül bir virüsten kurtaran bir Türk çift yapar."

Çiftin öyküsünün yer aldığı yazıda, Türk bir işçinin oğlu olan Uğur Şahin'in ufak yaşta Almanya'ya geldiği, Özlem Türeci'nin de bir Türk doktorun kızı olduğu yazıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal