Nurcular Yerel Seçimlerde Demokrat Parti'ye Destek Verecek

Dini bir örgütlenme olan Nur Cemaati yerel seçimlerde kime oy vereceklerini açıkladı. Nurcuların yayın organı Yeni Asya'da yayınlanan makalede, Demokrat Parti'ye destek verileceği açıklandı.

29.03.2019-11:52 - (Son Güncelleme: 29.03.2019-11:43) Nurcular Yerel Seçimlerde Demokrat Parti'ye Destek Verecek

Nurcuların yayın organı Yeni Asya gazetesinde 31 Mart seçimleri ile alakalı açıklama paylaşıldı. Nurcular, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Demokrat Parti'ye destek vereceklerini söyledi.

31 Mart yerel seçimlerine giderken cemaatler, oyunun rengini açıklamayı sürdürüyor. Seçimlerde tavrını açıklayan Nurcular yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı:

"DP'YE DESTEK OLMA KARARINI AYNEN YİNELİYORUZ"

"Önümüzdeki seçimleri Demokrat zihniyeti ve demokrasimizi kuvvetlendirecek bir fırsat olarak görüyoruz. Yeni Asya olarak "Kur'ân, İslâmiyet ve vatan hesabına" Demokratlara destek vermeyi talebelerine tavsiye eden Bediüzzaman Said Nursî'nin fikirleri ışığında yerel seçimlerde de Demokratlara ve Demokrat Parti'ye destek verme kararını aynen tekrarlıyor ve seçimlerin vatana ve millete hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz."

BEKA TARTIŞMASI

Yayınladığı açıklamada Beka tartışmasından bahseden Nurcular, "Yeni Asya olarak birlik ve beraberliğimizi yok etmeye dönük tüm tehlikelerin, varlığı savunulan beka tehdidinin –ancak ve ancak- hukukun üstünlüğü, adalet ve eşitlik prensiplerini ihtiva eden bütün bir demokrasi ile ortadan kaldırılabileceğini düşünmekteyiz. Gelişen sosyal ve siyasi olaylardan hareketle demokrasimizin öznesi ve besleyicisi konumunda olan demokratlık anlayışına, demokrat zihniyete ve temsilcilerine daha çok gereksinim olduğunu gözlemlemekteyiz." sözlerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal