Numan Kurtulmuş'dan EYT ve Af Konusunda Önemli Açıklamalar!

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, gündeme dair çok önemli açıklamalar yaptı. Kurtulmuş EYT meselesinin kapandığını söyleyip, af konusunun ise seçime kadar gündeme gelmesinin zor olduğunu söyledi.

01.11.2018-15:24 - (Son Güncelleme: 01.11.2018-15:13) Numan Kurtulmuş'dan EYT ve Af Konusunda Önemli Açıklamalar!

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Habertürk TV'de gündem ile alakalı açıklamalar yaptı. Canlı yayında emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) alakalı da açıklamalar yapan Kurtulmuş, "O mesele kapanmıştır. Bugünkü koşullarda Türkiye'nin taşıyabileceği bir yük değil." dedi. Kurtulmuş af meselesinde de "Seçime dek gündeme gelmesi zor" dedi.

ERDOĞAN SON NOKTAYI KOYMUŞTU

Binlerce insanın bir umutla beklediği EYT meselesine geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Erken emekliliği sosyal güvenlik sistemimizde uygun bulmuyoruz" diyerek son noktayı koymuştu. Erken yaşta emekliliğin ülkemize senelik ek maliyetinin 26 milyar lira olduğunu söyleyen Erdoğan, "Erken emeklilikten faydalanacakların hepsi göz önüne alındığı zaman bu rakam 750 milyar lirayı görüyor. Ekonomik kurtuluş savaşı verdiğimiz böyle bir dönemde, böyle bir yükü halkımızın sırtına yüklemeye hakkımız var mı?" demişti.

AK PARTİLİ VEKİLLERİN OYLARIYLA RED EDİLMİŞTİ

Erdoğan'ın açıklamalarının sonrasında İYİ Parti EYT ile alakalı Meclis'e önergede bulunmuş, muhalefetin oy birliği ile TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmek üzere kabul edilmişti. Aynı günün akşamında Genel Kurul'da oylamaya sunulan EYT, AK Partili vekillerin oylarıyla kabul edilmemişti.

"TÜRKİYE'NİN KALDIRABİLECEĞİ BİR YÜK DEĞİL"

Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in sorularını cevaplayan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş EYT ile alakalı soru ardıdnan "O mesele kapanmıştır. Bugünkü koşullarda Türkiye'nin kaldırabileceği bir yük değil." sözlerini kullandı. Kurtulmuş, MHP'nin af teklifiyle alakalı da "Seçime dek gündeme gelmesi zor. Adalet Bakanı bir hazırlık aşamasında." açıklamasını yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal