Numan Kurtulmuş Açıklama Yaptı : Ayrımımız Olamaz!

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, bazı ünlülerle Hatay'da bulunan karakola yapılan ziyaret sonrası başlayan tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

16.04.2018-09:44 - (Son Güncelleme: 16.04.2018-10:10) Numan Kurtulmuş Açıklama Yaptı : Ayrımımız Olamaz!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde bazı ünlüler, Afrin harekatına destek kapsamında Hatay'da bulunan karakola gitmişti. Seda Sayan, Hande Yener, İbrahim Tatlıses gibi isimlerin de bulunduğu ziyarette türküler söylenmesi muhalefetin tepkisi çekmişti. 50'den fazla askerin şehit olduğu Zeytin Dalı Harekatı için Kılıçdaroğlu eleştirilerde bulunmuştu.  AFRİN RUHUNA AYKIRI OLDUĞUNU BİLİYORUZ'

Başlayan bu tartışmaya ilişkin ilk defa konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, şu açıklamayı yaptı:

"Ben de oradaydım. Hayatımın En büyük faaliyetlerinden biri. Genelkurmay Başkanı’ndan ere kadar, TSK mensuplarımıza, bir grupla; sanatçılardan, sporculardan, basın dünyasından, siyaset dünyasından insanlarla oradaydık. Görülmeye değer bir manzaraydı. Selfie’ler çektiriyorlar, konuşuyorlar. Biz orayı terk ettikten sonra oradaki gençlerimiz, kardeşlerimiz, çatışma ortamı içine girecekler. Büyük bir moral oldu onlar için. Bir milli birlik ve beraberlik ruhunun yansıması olduğunu hissettik. Büyük bir dayanışmaydı. Bunun niye bu kadar eleştirildiğini anlamıyorum. Son derece anlamsız, seviyesiz eleştiridir. Bu kadar büyütülmesinin anlamsız ve hatta kasıtlı yapıldığını düşünüyorum. 'Hükümete yakın olanlar millidir, hükümete muhalif olanlar gayri millidir' gibi ayrımımız asla olmaz. Sanatçı ve sanatçıyı siyasi tutumlarına göre tasnif etmenin sanatın ruhuna aykırı olduğunu bilenlerdeniz. Muhalefetin tutumunun anlamsız, yersiz ve haksız olduğunu ifade etmek isterim."

'TELİF VE SİNEMA YASASI MECLİS'E SEVK EDİLDİ'

Kurtulmuş, iki önemli yasa çıkartacaklarını belirterek şunları da sözlerine ilave etti:

"Bakanlığımızın üzerinde çalıştığı, sektöre büyük nefes olacak iki önemli yasayı Meclis’e gönderdik. Telif ve sinema yasası. Telif üzerinden para kazananların sanatçılarımıza telif ödemesi, merkezi kontrol olarak havuzda toplanması ve sanatçılara kullandırılması önemli. Sinema yasası da Türkiye’de son yıllarda büyük gelişme içinde olan sinema sektörümüzün uluslararası yapımlara imza atmasının önünü açacak olan bir yasa. Yabancı ortaklıklara zemin hazırlamaktayız. Burada çektiği filmlerin yüzde 30’unu teşvik olarak vereceğiz. Diziler noktasında dünyanın en önemli ülkelerinden biriyiz. Yurtdışında gösterilmek şartıyla dizileri de destekleyeceğiz. Görünür ve izlenir olmasını sağlayacağız. Hollywood benzeri işlerin yapılması için yapım şirketlerinin önünü açacağız.

HALKIN TERCİHİNE SET VURMAK SİYASETÇİNİN İŞİ DEĞİLDİR

Suudilerin Türk dizilerine getirdiği yasakla ilgili de açıklamalara yer veren Numan Kurtulmuş, şu değerlendirmeyi yaptı: 2-3 siyasetçi oturacak, 'Sen şunu izleyeceksin, sen izlemeyeceksin' diyecek. Halkın tercihine set vurmak siyasetçinin işi değildir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal