Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Nüfus Müdürlüğü’nden E-Devlet Açıklaması: Soy Ağacı Uygulaması Ne Zaman Başlayacak?

E-Devlet'in yeni hizmeti soyağacı sorgulama 7'den 70'e herkesin ilgisini çekti. Hatta yoğunluk yüzünden uygulama donduruldu. Konu ile ilgili resmi açıklama da geldi. Açıklamada asıl yoğunluğun gece 02:00- 04:00 arasında yaşandığı bilgisi paylaşıldı.

09.02.2018-14:56 - (Son Güncelleme: 09.02.2018-14:45) Nüfus Müdürlüğü’nden E-Devlet Açıklaması: Soy Ağacı Uygulaması Ne Zaman Başlayacak?

Yoğun ilgi nedeniyle kullanıma kapatılan e-Devlet ‘in yeni uygulaması ‘Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama’ hizmeti ile ilgili bir açıklama geldi. Nufüs ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden gelen açılamaya göre 200 bin adet Alt-Üst Soy Raporu üretildi.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre:

08.02.2018 tarihinde saat 14:00'da E-Devlet üzerinden hizmete açılmış olan Alt-Üst Soy Raporu 09.02.2017 tarihi saat 02:00'e kadar yaklaşık olarak 200.000 adet üretilmiştir. Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği hizmette asıl yoğunluk ise gece 02:00- 04:00 arasında (yaklaşık 110.000 Alt-Üst Soy Raporu) yaşanmıştır. Saat 04:00 dan itibaren ise aşırı talep olmasından dolayı verilen hizmette gecikmelerin oluşmasına ve vatandaşların bekleme sürelerinde artış yaşanmaya başlamasından dolayı Alt-Üst Soy Raporunun E-Devlet üzerinden paylaşımı geçici olarak durdurulmuştur. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından E-Devlet üzerinden sunulmakta olan Nüfus Kayıt Örneği ve Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi hizmeti sunulmaya devam etmekte olup, yoğunluğun azalmasından sonra Alt-Üst Soy Raporu hizmeti en kısa sürede vatandaşların kullanımına açılacaktır. Ancak vatandaşların yoğun talebi ile orantılı olarak Alt-Üst Soy Raporunun gecikmeli veya kesintili hizmet vermesi ihtimali bulunmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

SOY MERAKI ÇİLEYE DÖNDÜ! VATANDAŞ SORUYOR…

e Devlet kapısı hizmetlerine milyonlarca kişinin sorgulamak isteyeceği bir uygulama ekledi. Dün 14’te başlayan uygulama kısa sürede sistemi durma noktasına getirdi. Hatta gece 02:00/04:00 arası aramalar zirveye çıktı. Ancak dün öğle saatlerinden sonra e Devlet Kapısına sorunsuz giriş yapılamadı. Yanlış okumadınız sadece alt üst soy bilgisi sorgulama kısmı değil tamamen e Devlet’e ulaşamadığımız anlar oldu.

Sabaha kadar uyumayan vatandaşlar sabah da sistemi zorlamaya devam etti. Çünkü soy ağacı uygulaması hemen hemen herkesin dikkatini ve merakını üzerine çekecek bir uygulama. Ancak iyi bir hizmet vermek isteyen Nüfus Müdürlüğü önce donan sonra kaldırılan soy ağacı sorgulama hizmetini ne zaman yeniden hayata geçireceğini açıklamıyor.

Çileye dönüşen uygulamaya en fazla tepki de sosyal medyadan geldi. Hatta tarihin açıklanmaması yoğunluk korkusu olarak yorumlandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;