Nişanlısı, Cemal Kaşıkçı'nın Son Sözlerini Açıkladı!

Kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, Kaşıkçı'nın içeri girmeden önceki sözlerini aktardı. Cengiz, "Tabi ki bir endişesi vardı fakat kendisi de böyle bir şey olacağını kesinlikle tahmin etmiyordu" dedi.

12.10.2018-11:35 - (Son Güncelleme: 12.10.2018-11:23) Nişanlısı, Cemal Kaşıkçı'nın Son Sözlerini Açıkladı!

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na 2 Ekim'de giren ve bir daha kendisinden haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz açıklamalar yaptı. Kaşıkçı'nın kaybolduğu gün olanları aktaran Cengiz, “Tabi ki bir endişesi vardı fakat kendisi de böyle bir şey olacağını kesinlikle tahmin etmiyordu” sözlerini kullandı. Türk hükümetine güvendiğini ifade eden Cengiz, bu olanların siyasi kriz olmasının haricinde insani kriz tarafının da olduğunu kaydetti.

'TÜRK HÜKÜMETİNE GÜVENİYORUM'

“Hükümete güveniyorum. Türk hükümetine güveniyorum. Diplomasi diliyle konuşma sürüyor. Gerçekten bu meseleler ile alakalı beyanı nasıl vermek gerek onu da çok bilmiyorum. Çünkü siyasi kriz olmasının haricinde bir insani kriz tarafı da var. Cemal beyin siyasi şahsiyetinin duruşunun neden olduğu bu siyasi krizden önce insani bir problem. Çünkü evlilik işlemlerini bitirmek için Türkiye'ye gelmişti kendisi ve konsolosluğa gidip bu kağıdı alma nedeni de buydu. Fakat olanları biliyorsunuz o gün bugündür kendisinden haber alınamıyor.”

Bu meselenin Türkiye'de olmasının halini çok daha hassas duruma getirdiğini ifade eden Cengiz, “Çok endişeliyiz hepimiz her gün yeni bir haberle ulaşma ümidi ile uyanıyoruz. Ben özellikle çünkü kendisinin en son dakikaya dek yanında olan kişiydim. Ayrıca Türkiye'de meydana gelmesi de olayı çok daha hassas duruma getiriyor” ifadelerini kullandı.

'CEMAL KAŞIKÇI TEDİRGİNDİ'

Hatice Cengiz, konsolosluğa giderken Kaşıkçı'nın endişeli olup olmadığı biçiminde sorulan soruya ise “Tabi ki bir tedirginliği vardı fakat kendisi de böyle bir şey olacağını kesinlikle tahmin etmiyordu. Böyle bir şeyin olma olasılığı çok az diyordu. Yani bu bir mesele olarak geçmemişti aramızda yalnızca ben gayriihtiyari veya olağan dışı bir gelişme olması durumunda nasıl davranmam gerektiğini sorduğumda böyle bir şeyin olacağını zannetmiyordum pek ihtimal de vermiyorum demişti” diye yanıt verdi.

Cengiz, “Burada çok fazla bunu ifade etmek doğru değil ancak Yasin beyle yakın dostlardı, eski bir arkadaşıydı kendisinin. Yasin beyi aramamı bildirdi. Bunu bir direktif biçiminde değil fakat haberdar etme amacında. Tabi ki bir çekincesi vardı çünkü duruşu gereği, ülkesi tarafından aranmıyordu ancak açıklamaları bir rahatsızlık unsuruydu” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal