Nevşehir’de FETÖ/PDY Davası

Nevşehir’de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında 4’ü tutuklu 10 eski askerin davası görüldü.

18.10.2018-15:54 - (Son Güncelleme: 18.10.2018-15:53) Nevşehir’de FETÖ/PDY Davası

Nevşehir’de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında 4’ü tutuklu 10 eski askerin davası görüldü.

Edinilen bilgilere göre Nevşehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yargılanan tutuklu A.Ç, H.T. ve F.E. ile tutuksuz sanıklar Y.G, T.D, Ö.A, M.T, E.Ş. ve A.Ç. ile avukatları hazır bulundu.  Ç. T. ise tutuklu bulunduğu Adıyaman'daki cezaevinden SEGBİS aracılığıyla salona bağlandı. Sanık A.Ç, FETÖ üyesi olmadığını, hakkında yakalama kararı çıktığında kendisinin teslim olduğunu belirtti. Sanık A.Ç kaçma şüphesi olmadığını ve bakmakla yükümlü annesi olduğunu belirterek, tahliyesini talep etti. Sanık F.E ise FETÖ ile bağlantısı bulunmadığını belirtti. Bir yıldır kızını görmediğini belirten sanık F.E. tahliyesini istedi. Sanık H.T. de terör örgütü üyesi suçlamasını reddederek tahliyesini talep ettiği belirtti.

Diğer sanıklarında tahliyesini ve beraatını istediği belirtildi. Mahkeme heyeti, Ç.T.’nin tutukluluk halinin devamına karar verirken A.Ç, H.T. ve F.E'nin adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı ertelediği belirtildi.

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal