Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Beyaz Gelincik Fotoğraflandı

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde nesli tükenme tehlikesi altında olan beyaz gelincik bir vatandaş tarafından telefon ile görüntülendi.

15.02.2019-11:49 - (Son Güncelleme: 15.02.2019-11:44) Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Beyaz Gelincik Fotoğraflandı

Tunceli'nin Ovacık ilçesindeki Koyungölü köyünde nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altında olan ve çok hızlı hareket ettiği için nadir olarak görülen 'beyaz gelincik' görüntülendi. Köyde ikamet eden 22 yaşındaki Murat Aydın adlıvatandaş cep telefonu ile zoru başarıp gelinciğin fotoğrafını çekti.

CEP TELEFONU İLE GÖRÜNTÜLEDİ

Tunceli'nin Ovacık ilçesine bağlı Koyungölü köyünde ikamet eden 22 yaşındaki Mutlu Akın, nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altına alınan beyaz kürklü gelinciği gördü. Akın, çok hızlı hareket eden gelinciği cep telefonu ile görüntülemeyi bildi.

''ŞANSIM YAVER GİTTİ, GÖRÜNTÜLEMEYİ BAŞARDIM''

Gelinciği bir kaç senedir aynı bölgede gördüğünü fakat daha önce görüntülemeyi başaramadığını söyleyen Mutlu Akın, "Bu defa şansım yaver gitti ve görüntülemeyi bildim. Son derece hızlı ve çevik bir hayvan. Yoğun kar yağışı sebebiyle muhtemelen aç kaldığı için köy içine dek geldiğini düşünüyorum. Nadir görüntülenen bu türlerin korunması için herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal