NATO'nun S-400 Hazımsızlığı CNN'e Bakın Nasıl Yansıdı

S-400 sistemlerinin Türkiye'ye teslimatı başladı. CNN ise bu haberi manşetinden, "Türkiye, NATO uçaklarını düşürmek için tasarlanmış Rus füzeleri aldı. Bu bir sorun." diyerek paylaştı.

13.07.2019-16:38 - (Son Güncelleme: 13.07.2019-16:43) NATO'nun S-400 Hazımsızlığı CNN'e Bakın Nasıl Yansıdı

Türkiye'nin ve dünyanın uzun zamandır gündemden düşmeyen konusu S-400'lerde artık teslimat süreci başladı. 2 günde Rusya'dan Türkiye'ye 4 kargo uçağı geldi. Uçaklar S-400 sisteminin parçalarını ülkeye getirdi.

S-400 süreci Türkiye ile ABD arasında önemli bir krizin de yaşanmasına neden olmuştu. Bize hava savunma sistemi satmayan ABD yönetimi, Rusya'dan S-400'leri almamıza da karşı çıkmıştı. 

ABD TEHDİTLER SAVURDU

Bu gerginlik o kadar ileri gitti ki ABD hükumeti Türkiye'yi F-35 programından çıkarmak ve yaptırım uygulamakla tehdit etmişti.

Ancak Türkiye bütün dünyaya örnek olacak bir dik duruş sergiledi. Tüm bu tehditlere pabuç bırakmayan Türk hükumeti S-400'leri alacağını her fırsatta açıklamıştı. Dün de teslimatı süreci resmen başlamış ve ilk parçalar ülkeye getirilmişti.

NATO'DAN "ENDİŞELİYİZ" AÇIKLAMASI

S-400'lerin Türkiye'ye gelmeye başlaması tabiki ABD ve NATO tarafından tepkiyle karşılandı. NATO ilk dakikalarda "Endişeliyiz" diye bir açıklama paylaştı. 

ABD'de ise Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını isteyenler seslerini yükseltmeye başladı.

CNN ALGI OPERASYONUNA BAŞLADI

ABD merkezli CNN ise yine algı operasyonlarına başladı. Hazımsızlığını saklayamayan CNN haberi manşetinden "Türkiye, NATO uçaklarını düşürmek için tasarlanmış Rus füzeleri aldı. Bu bir sorun." diyerek verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal