NATO'dan Türkiye'ye Teşekkür!

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmede, Covid-19'la mücadele sebebiyle Türkiye'nin NATO Avrupa-Atlantik Afet Mukabele Eşgüdüm Merkezi vasıtasıyla talepte bulunan müttefik ve ortaklara desteğinden övgüyle söz etti.

15.05.2020-08:14 - (Son Güncelleme: 15.05.2020-08:59) NATO'dan Türkiye'ye Teşekkür!

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmede, Covid-19'la mücadele sebebiyle Türkiye'nin NATO Avrupa-Atlantik Afet Mukabele Eşgüdüm Merkezi vasıtasıyla talepte bulunan müttefik ve ortaklara desteğinden övgüyle söz etti.

NATO, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in telefon görüşmesinde, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını ile Libya'daki gelişmelerin ele alındığını aktardı.

NATO'dan aktarılan yazılı bilgiye göre, Genel Sekreter, Covid-19'la mücadele çerçevesinde Türkiye'nin NATO Avrupa-Atlantik Afet Mukabele Eşgüdüm Merkezi (EADRCC) aracılığıyla talepte bulunan müttefik ve ortaklara sağladığı destekten övgüyle söz etti.

Stoltenberg, zor süreçte müttefik dayanışmasına çok daha fazla ihtiyaç duyulduğuma vurgu yaparak, NATO'nun ortak savunma için gerekli tedbirleri almayı dürdüreceğini bildirdi.

NATO'nun, Libya'ya yönelik tutarlı yaklaşımını koruduğunun vurgusunu yapan Stoltenberg, 2018 Brüksel Zirvesi'nde NATO Devlet ve Hükümet Başkanları tarafından da belirtilmiş olduğu gibi, Libya Başbakanı'nın (Fayiz es-Serrac) talebi üzerine NATO'nun, savunma ve güvenlik kurumları inşası alanında ülkeye yardım etmeye hazır olduğunu söyledi.

Stoltenberg, Libya'ya yönelik NATO yardımının ülkedeki siyasi durum ve güvenlik şartlarının değerlendirilerek yapılacağını, bunun Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği ile yakın koordinasyon içinde yürütüleceğini dile getirdi.

Tüm taraflara Libya'ya yönelik BM silah ambargosuna uyma çağrısını tekrarlayan Stoltenberg, NATO'nun BM nezdinde yürütülen siyasi çözüm girişimlerine tam destek vermeyi sürdüreceğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal