NATO'dan Skandal Açıklama!

NATO Genel Sekreteri, yaşanan olayın kalıcı sorunlara yol açmamasını umduğunu söyledi.

18.11.2017-16:43 - (Son Güncelleme: 18.11.2017-16:35)

NATO tatbikatında yaşanan hedef skandalının ardından özür dileyen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg konuyla ilgili bir kez daha konuştu.

YANLIŞTI VE GERİDE KALDI

Stoltenberg, "Bu olayın kalıcı sorunlara yol açmamasını umuyorum. Yanlıştı ve artık geride kaldığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

NELER OLMUŞTU ?

Atatürk ile Erdoğan'ın fotoğrafının düşman tablosunda yer almasıyla ilgili açıklama yapan Stoltenberg, "Türkiye'den özür diliyorum" dedi.

NATO tatbikatında Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları düşman tablosunda kullanılmıştı.

Skandalın ortaya çıkmasından sonra Norveç'teki Ortak Harp Merkezi Komutanlığı konuya ilişkin özür mektubu yayınladı.

NATO'DAN İKİNCİ ÖZÜR

Özür mektubundan sonra bir özür de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'den geldi. Stoltenberg, "Türkiye'den özür diliyorum." dedi.

"NATO'NUN GÖRÜŞLERİNİ YANSITMIYOR"

Stoltenberg ,"NATO'nun Norveç, Stavanger kentinde bulunan Ortak Harp Merkezi'nin gerçekleştirdiği tatbikat sırasında vuku bulan olaylar hakkında bilgilendirildim. Meydana gelen hatadan dolayı özür diliyorum. Olaylar, tek bir kişinin eylemlerinden kaynaklanıyor ve NATO'nun görüşlerini yansıtmıyor." ifadelerini kullandı.

"APTALLAR DEĞİL ALÇAKLAR YAPAR"

Türkiye güçlendikçe ülkemize ve dolayısıyla bizlere yönelik hücumların şiddeti de artıyor. İşte daha dün, Norveç'teki NATO tatbikatındaki terbiyesizliği gördünüz. Bu de işte böyle bir hadisedir. Şahsımı ve Gazi Mustafa Kemal'i hedef alan çarpık bir bakış bu. Bazı yanlışlar vardır ki onları aptallar değil ancak alçaklar yapar. Bu da öyle bir hadisedir. Bu terbiyesizliği NATO içinde varlığını bir süredir takip ettiğimiz çarpık bir bakışın dışavurumu olarak anlıyoruz. NATO'nun güvenirliği sorgulanır hale gelmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal