NATO'dan Fransa'ya Türkiye Tokadı

Libya'da gücünü kaybeden Fransa soluğu NATO'nun yanında aldı. Türkiye'nin Fransa Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Fransa'nın şikayetiyle ilgili açıklamada bulundu ve Fransa'nın NATO soruşturmasında istediğini elde edemediğini söyledi.

02.07.2020-09:33 - (Son Güncelleme: 02.07.2020-09:45) NATO'dan Fransa'ya Türkiye Tokadı

Libya'daki egemenliğini kaybeden Fransa, Türkiye'nin karşısında durabilmek için oyunu masaya taşıdı. Türk Deniz Kuvvetleri'nin NATO görevinde olan Fransa gemilerinin önünü kestiğini iddia eden Fransa hükümeti soluğu NATO'nun yanında aldı. Türkiye’nin Fransa Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulundu ve Paris’in, Türkiye ile yaşanan gerilim nedeniyle Doğu Akdeniz’deki Sea Guardian operasyonundan çekildiğini belirtti.

"SORUŞTURMA RAPORU FRANSA'NIN İDDİALARINI DESTEKLEMİYOR"

Senatörlerle bir araya gelen Musa, Fransa'nın konuyla ilgili olarak NATO'yu bilgilendirdiğini belirtti ve "Libya sebebiyle Doğu Akdeniz’de Fransa ile Türkiye gemileri arasında yaşanan askeri gerilim hakkındaki NATO soruşturma raporunun Fransa’nın iddialarını desteklemediğini, bu nedenle Paris’in bu kararı aldığını." söyledi.

Öte yandan ülke basını da konuyla ilgili olarak haberler yayınladı. L'Opinion gazetesi dün verdiği haberde, "Paris yönetiminin, NATO’ya bir mektup yollayarak bu kararını ilettiğini." aktardı.

Haberde Musa'nın Fransız senatörlerle konuşmasına yer verildi ve elçinin senatörlere, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır’ın Libya’nın doğusunu kontrolü altında tutan General Halife Hafter’e silah gönderdiğini söyledi. Fransa'yı ise bu iki ülkenin, BM'nin Libya’ya silah ambargosunu delmesini görmezden gelmesinden ve Libya politikası konusunda peşin hükümlü davranmasından dolayı suçladı.

Öte yandan, DW’nin Alman haber ajansı dpa’ya dayandırdığı haberde ise NATO, 10 Haziran’da bir Fransız savaş gemisinin Akdeniz’de Türk fırkateynleri tarafından taciz edildiği iddiası ile ilgili ilk raporunu hazırladı. Dpa’ya konuşan NATO sözcüsü raporun kısa süre içinde tartışmaya açılacağını söyledi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal