NATO Türkiye'ye Teşekkür Etti

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını Avrupa'da İtalya ve İspanya'da etkisini sürdürüyor. Türkiye NATO üyesi olan İtalya ve İspanya'ya yardım gönderirken, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Türkiye'ye teşekkür etti.

01.04.2020-13:09 - (Son Güncelleme: 01.04.2020-12:55) NATO Türkiye'ye Teşekkür Etti

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını dünya üzerindeki hızlı yayılımını ve etkisini devam ettiriyor. Özellikle son 1.5 aylık süreçte virüsün merkez üssü iki kere yer değiştirirken, İspanya ve İtalya virüsten en çok etkilenen ülkeler arasında yer aldı. İki ülkede de vaka sayısı 100 binin üzerine çıkarken, İtalya'daki ölüm sayısı 15 bine, İspanya'daki de 10 bine yaklaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada İspanya ve İtalya'ya yardım gönderileceğini belirtti. Cumhurbaşkanının talimatı ile Milli Savunma Bakanlığı'na ait fabrika ve dikimevlerinde yerli ve milli imkanlarla üretilen çeşitli tipte maske, tulum ve anti-bakteriyel sıvıdan oluşan sağlık malzemeleri TSK'ya ait kargo uçağı ile havalandı. 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenber açıklama yaptı ve "NATO dayanışması faaliyet halinde. NATO müttefiklerimizin birbirine afet yardımı merkeziyle destek sağlamasından gurur duyuyorum. Birlikte daha güçlüyüz." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal