NATO: Tükiye-Yunanistan Arasındaki Teknik Görüşmelerde Anlaşma Sağlanamadı

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, 'Teknik görüşmelerde herhangi bir anlaşma sağlanamadı. Her iki ülke de NATO müttefiki, NATO böyle anlaşmazlıkların çözülmesi için önemli bir platform' açıklamasında bulundu.

04.09.2020-14:01 - (Son Güncelleme: 05.09.2020-14:23) NATO: Tükiye-Yunanistan Arasındaki Teknik Görüşmelerde Anlaşma Sağlanamadı

Stoltenberg, NATO Kuzey Atlantik Konseyi'nin daimi temsilciler düzeyindeki toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Atina idaresinin, NATO'nun teknik müzakereler yapmak için Türkiye ve Yunanistan'ın anlaşmaya vardığı doğrultusundaki açıklamasını yalanladığı anımsatan Stoltenberg, şu ifadeleri kullandı:

'HENÜZ MUTABAKATA VARILMADI'

'Türk ve Yunanistanlı liderlerle yaptığım görüşmelerden sonra iki müttefik ülke burada, NATO'da teknik görüşmeler için bir araya geldiler bile. Bu görüşmelerin amacı askeri çatışmayı önleyecek mekanizmalar oluşturulması. Doğu Akdeniz'de kaza riskini düşürmek için henüz bir mutabakata varılmadı. Bunlar Türkiye ile Yunanistan arasındaki anlaşmazlıklarla ilgili müzakereler değil, teknik görüşmeler. Bunlar Almanya öncülüğündeki siyasi ara buluculuk çabalarını tamamlayacak çalışmalardır.'

Stoltenberg, NATO'nun problemlerin çözümü hususunda ciddi bir platform olduğunu ifade ederek, askeri teknik müzakerelerin NATO'da başladığını yeniledi.

Stoltenberg, 'Doğu Akdeniz'de çok sayıda gemi bulunduğu için çatışmayı önleyecek mekanizmaları geliştirme konusunda teknik görüşmelere başlama ihtiyacımız vardı.' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal