NATO Toplantısında Pompeo ve Çavuşoğlu Arasında Gerilim Yaşandı

Belçika'nın Brüksel şehrinde bugün gerçekleştirilen Nato Dışişleri Bakanları Toplantısında ABD ve Türkiye karşılıklı olarak birbirine sert ifadeler kullandı.

02.12.2020-20:42 - (Son Güncelleme: 03.12.2020-03:23) NATO Toplantısında Pompeo ve Çavuşoğlu Arasında Gerilim Yaşandı

Uluslarası siyasette Türkiye hakkında sürekli dostluk ve müttefiklik açıklamaları yapan ABD yetkilileri, iş faaliyete gelince sürekli yan çizmeye devam ediyor. Ne mutlu ki! Uzun yıllardır sürdürülen mücadeleler sonucunda artık askeri ve sivil bürokraside ABD'ye Nato'ya olan bağımlılığımız bitti.

Bugün gerçekleştirilen toplantıda Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye Cumhuriyeti'ni, Akdeniz'de müttefikleriyle gerginliği arttırmak ve Rus yapımı bir hava savunma sistemi alarak adeta Kremlin'e hediye vermekle suçladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise bu söyleme cevap olarak Pompeo'yu müttefiklere telefon açıp Türkiye karşıtı bir cephede toplamak, bölgesel çatışmalarda körü körüne Yunanistan'dan yana taraf tutmak ve Türkiye'ye Patriot hava savunma sistemi satmayı reddetmekle' suçladı.

Türkiye'nin IŞİD'le savaştığı bir ortamda ABD'nin Suriye'deki 'terörist oluşumları' desteklediğini ifade eden Çavuşoğlu, ABD ile Fransa'nın Dağlık Karabağ'da Ermenistan'a destek vererek çatışmayı daha da kötüleştirdiğini dile getirdi.

'İÇ SİYASETİNİZ YÜZÜNDEN SAÇMALAMAYA BAŞLADINIZ'

Bugün yaşanan bu olayların ardından adının açıklanmasını istemeyen ABD'li bazı üst düzey diplomatlar, Donald Trump hükümeti adına son NATO toplantısına katılan Pompeo'nun, tansiyonu yükselterek, ocak ayında göreve gelecek Joe Biden yönetimi için ittifak içerisinde hayatı daha zor hale getirmek için kullandığını öne sürdü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal