NATO Genel Sekreteri Türkiye'de

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptığı açıklamada ‘Operasyon Rusya, Esad ve İran'a karşı açık mesajdı’ dedi.

16.04.2018-12:31 - (Son Güncelleme: 16.04.2018-12:48) NATO Genel Sekreteri Türkiye'de

ABD, Fransa ve İngiltere 3’lü ittifakının Suriye rejimine yönelik yaptığı hava operasyonu sonrası NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Türkiye'ye geldi.  Stoltenberg, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile görüşme düzenledi. Milli Savunma Bakanlığındaki görüşmenin ardından Stoltenberg, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelecek ve sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek.

NATO Genel Sekreteri dün yapmış olduğu açıklamada NATO'nun destek için Türkiye'de ciddi bir mevcudiyeti olduğuna dikkat çekerek "Tüm müttefiklere Türkiye'ye daha fazla destek sağlamaları konusunda çağrıda bulunuyorum" ifadelerini kullanmıştı.

KİMYASAL SİLAH ÇALIŞMALARINI RUSYA ENGEL OLDU

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg yapılan operasyonun kapsamı ve meşruiyetine ilişkin, sorulan sorulara "Kimyasal silahları gelecekte kullanma ihtimalini ortadan tamamen kaldırmasa da kapasiteyi düşürecek bir operasyondu. Birleşmiş Milletler'de kimyasal silahları bağımsız soruşturmalar yapılması konusunda çağrılar ve çabalar oldu, Rusya bunları engelledi" cevabını verdi.

MACRON'UN RUSYA AÇIKLAMASI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Rusya'yla diyalog mesajlarına ilişkin sorulan soruldu. Stoltenberg verdiği yanıtta "NATO siyasi olarak Rusya ile görüşülmesine karşı olmamıştır. Rusya ile diyalog olabilir fakat güçlü bir ittifak olması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

TÜRKİYE'NİN S-400 ALIMI SORUSU

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’e Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın alması sorusu da soruldu. Stoltenberg Ulusal bir karar olduğunu ve NATO açısından meselenin bu sistemlerin entegre edilmesi olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek olan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, saat 16.30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal