Nasıl Oy Kullanılır?

24 Haziran seçimlerine artık çok kısa bir süre kaldı. Gelen yeni sistemde oy kullanımında biraz farklılık olacak. Vatandaşlar ise bu sorunun cevabını arıyor. Peki oy nasıl kullanılır? Detaylar haberimizde...

11.06.2018-13:31 - (Son Güncelleme: 11.06.2018-13:22) Nasıl Oy Kullanılır?

Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem Milletvekili genel seçimleri için az bir zaman kaldı. Vatandaşlar geçtiğimiz günlerde YSK tarafından duyurulan seçmen sorgulama ekranı sayesine nerede oy kullanacakları bilgisine erişebilmişlerdi. Yeni sistemde oy pusulalarında ufak bir farklılık olacak. Vatandaşlar meydana gelen Cumhur ittifakı ve Millet ittifakının sonrasında oy pusulalarının nasıl olacağını aynı zamanda oy nasıl kullanıllır sorusunun da cevabını arıyor. Peki oy nasıl kullanılır?

NASIL OY KULLANACAĞIM? OY NASIL KULLANILIR?

24 Haziran'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için geri sayım devam ediyor. Bu seçimde, yeni meclisin haricinde cumhurbaşkanı da belli olacak. Cumhurbaşkanlığı için 6 aday isim var. 24 Haziran'da vatandaşlara iki pusula tek zarf sunulacak. Oy pusulaların ilki Cumhurbaşkanı seçimi için, ikincisi ise milletvekili seçimi için seçmene verilecek.

Cumhurbaşkanı için oy kullanılacak olan oy pusulasının üstünde Cumhurbaşkanı adaylarının fotoğrafı ve adları yer alırken, Milletvekili için pusulanın üstünde partilerin logosu ve adları yer alıyor olacak. Her iki pusulanında altında olan içi boş kısım tercih edilen bölgeye mühür vurulacak. Tercih işleminin sonrasında iki oy pusulası da tek zarfın içine konulup sandığa atılacak. Pusulada sadece tek bir partiye mühür vurulmuşsa, oy o partiye gidiyor.

Pusulada sadece ittifaka mühür basılmışsa, oy 'ittifak ortak oyları' bölümüne gidiyor.

YSK SEÇMEN SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Seçmenler YSK seçmen sorgulama sayfası ekranında TC kimlik mumaraları Nüfusa kayıtlı olduğu sıra no ve Nüfusa kayıtlı olduğu il bilgilerini yazdıktan sonra seçmen sorgulama işlemini tamamlayabiliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal