NASA'dan İstanbul ve Türkiye'ye Korkutucu Uyarı

NASA'nın şiddetli hava olayları uzmanı Dr. Timothy Hall, İstanbul ve Türkiye için korkutucu açıklamalar yaptı. Hall, son dönemde Türkiye'de meydana gelen dolu, fırtına, sel gibi olayların devam edeceğini söyledi.

31.07.2018-12:20 - (Son Güncelleme: 31.07.2018-12:25)

NASA'nın "şiddetli hava olayları" uzmanı Dr. Timothy Hall, özellikle İstanbul'da meydana gelen dolu, fırtına, sel gibi olayları yorumladı. Dr. Hall, ani ve şiddetli hava olaylarının bir sebebinin küresel ısınma olduğunu kaydetti ve ekledi: "Şiddetli hava olaylarını daha çok göreceksiniz. Isınmanın etkisi daha fazla şehirlerde ortaya çıkacak, sebebi betonlaşma."

NASA UZMANI TÜRKİYE'DEKİ ŞİDDETLİ HAVA OLAYLARI İLE İLGİLİ UYARDI

Habertürk Gazetesi'ne açıklamalar yapan Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA'nın küresel ısınma üstüne özel çalışma yapan uzmanlarından Dr. Timothy Hall. Hall, Goddard Uzay Çalışmaları Merkezi'nde "şiddetli hava olayları"nı araştırıyor. Uzmanlık alanı fırtınalar olan Dr. Hall, Türkiye'deki son hava olaylarını da izlemiş. İşte NASA uzmanının Türkiye'deki şiddetli hava olayları ile alakalı ikazları:

"İSTANBUL'DA YAŞANANLARIN BİR NEDENİ KÜRESEL ISINMA"

''İstanbul'da meydana gelenlerin bir sebebi de küresel ısınma. Küresel ısınma, yoğun yağışları daha fazla uçlara çekiyor. Aynısı gök gürültüsü veya dolu için de geçerli.

"TÜRKİYE VE DÜNYADA AŞIRI HAVA OLAYLARININ SIKLIĞI ARTIYOR"

"ABD'deki olaylar hususunda daha çok şey biliyorum fakat yalnızca Türkiye değil, dünyanın pek çok noktasında da bu tür hava olaylarının sıklığı yükseliyor."

"ISI DALGALANMALARI YAŞANIYOR"

"Uç noktada sıcaklık dalgaları da işin bir başka noktası. Dünyanın hiçbir yeri devamlı aynı ortalama sıcaklıkta olmaz. Bazen daha sıcak, bazen daha soğuk. Bazı yerlerde daha sıcak, daha da sıcağa dönüşüyor. Bu noktada da sıcak hava dalgaları meydana geliyor. Dalgalanmaların sıklığında da yükseliş var. Mesela şu anda New York'ta, Hindistan'da, Pakistan'da ve Japonya'da sıcaklıklar çok yüksek."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal