Nafaka Sistemi Değişiyor! Daha Adil Sistem Getirilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 100 günlük program kapsamında duyurduğu nafaka konusunda çalışmalar başladı. Nafaka sistemi daha adil bir şekle sokulacak.

10.10.2018-13:47 - (Son Güncelleme: 10.10.2018-13:38) Nafaka Sistemi Değişiyor! Daha Adil Sistem Getirilecek

Boşanmasının ardından kadına erkek tarafından yaşam boyu verilen nafaka olayına devlet el attı. Bu problemi kökten çözmek için kolları sıvıyan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı harekete geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu 100 Günlük Eylem Planı çerçevesinde nafaka sisteminin adil bir şekle sokulması için "Gündem Buluşmaları: Nafaka Sistemi" programı yapıldı. Program Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un açıklamalar ile başladı.

Milyonların dört gözle beklediği programda açıklamalar yapan Adalet Bakanı Gül mesele hakkında şu sözleri kullandı:

"Bu amaca uygun olarak çalıştayda yoksulluk nafakası verme uygulamasının daha iyileştirmesine dair, uygulamadaki problemler var mı, varsa bunlar nelerdir gibi hususlarda fikir alışverişinde bulunacağımız bir çalıştayı yapıyoruz. Türk Medeni Kanunu'nun 175. maddesi uyarınca boşanma sebebiyle yoksulluğa düşecek taraf kusurunun daha ağır olmaması koşuluyla diğer yandan ekonomik gücü oranında süresiz olarak yada bir defaya mahsus toplu olarak nafaka talep edebilmektedir. Hakim, yoksulluk nafakasına dönük isteği değerlendirirken tarafların ekonomik ve sosyal durumlarını dikkate alarak karar verir. Yoksulluk nafakası, alacaklı eşin tekrar evlenmesi yada taraflardan birinin hayatını kaybetmesi neticesinde kendiliğinden ortadan kalkar.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal