Müyesser Yıldız Kimdir? Gözaltına Alınan Müyesser Yıldız Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

Müyesser Yıldız kimdir? Askeri casusluk suçlamasıyla gözaltına alınan Oda TV'nin Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız’ın kim olduğu araştırılıyor. İşte, ayrıntılar…

08.06.2020-13:21 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-13:19) Müyesser Yıldız Kimdir? Gözaltına Alınan Müyesser Yıldız Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

ODA TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Uğur Yıldız, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'Askeri casusluk' suçlamasıyla yürüttüğü bir tahkikat çerçevesinde bu sabah Başsavcı Yüksel Kocaman'ın talimatıyla gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Müyesser Uğur Yıldız'ın Ankara Çankaya'da bulunan evinde arama yapıldı. Aramada evde ele geçirilen dijital materyallere el konulurken suç içerikli kanıtlar Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Müyesser Uğur Yıldız ile beraber aynı dosya çerçevesinde İstanbul'da görevli E.B. adındaki bir TSK çalışanı ve Tele1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel'in de gözaltına alındığı bilgisine ulaşıldı.

Müyesser Uğur Yıldız'ın telefon üzerinden 'Askeri casusluk' suçu çerçevesinde askeri çalışan olan E.B. ile suç içerikli görüştüğü tespit edildi. İkilinin Türkiye'nin uzun zamandır irtibat kurduklarını, askeri suç içerikli 29 farklı eylemlerinin olduğunu, en son da ise Türkiye’nin Libya'da bulunan birlikleriyle ilgili kritik görüşmeler yaptığı bilgisine ulaşıldı.

Soruşturma çerçevesinde bulunan suçlamalar arasında, Türkiye'nin Libya ve Suriye İdlib'deki savaş planlarının "Askeri Casusluk" amacıyla sızdırılmasının da olduğu bilgisine ulaşıldı.

Şüpheliler, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguya alınırken Müyesser Uğur Yıldız'ın eşinin emekli emniyet müdürü olduğunu belirtmek gerekiyor.

MÜYESSER YILDIZ KİMDİR?

Adıyaman Besni'de doğan Müyesser Yıldız, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu'nda okudu. Daha sonra Bulvar Gazetesi’nde gazeteciliğe başladı. Bulvar'ın kapatılması sonrası mesleğini Tercüman'da sürdürdü.

Daha sonra Bulvar, Tercüman, Günaydın, Akşam gazetelerinde ve Nokta Dergisi'nde görev aldı.

Odatv’de yazılar yazan Yıldız, 2012 yılının haziran ayında 16 ay tutuklu kalmasına yol açan Odatv davasından tahliye edilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal