Müstehcen Çocuk Görüntüleri Paylaşan 13 Zanlı Tutuklandı

İstanbul merkezli 17 ilde düzenlenen operasyonlarda internet üzerinden müstehcen çocuk görüntüleri paylaşan 22 şüpheliden 13'ü tutuklandı.

15.10.2020-13:28 - (Son Güncelleme: 15.10.2020-13:06) Müstehcen Çocuk Görüntüleri Paylaşan 13 Zanlı Tutuklandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "Çocuğun cinsel istismarı" suçuna yönelik çalışma yaptı. Düzenlenen operasyonda şüphelinin bilgisayarında çocuklara ait müstehcen görüntülerin olduğu ve internet üzerinden oluşturulan grupta bu görüntülerin paylaşıldığı belirlendi.

Polis ekipleri çalışmaların kapsamını genişleterek görüntülü konuşma uygulamasının Amerika'daki şirketin genel merkezi ile iletişim kurup bazı kullanıcıların IP adreslerini istedi. Emniyet ekipleri, yaklaşık 1 saat süren yazışmaların ardından şirket yetkililerinden bilgileri aldı. Polis ekipleri, hazırlıkların tamamlanmasının ardından operasyon için harekete geçti.

17 İLDE 39 ADRESE OPERASYON

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz cuma günü İstanbul merkezli olmak üzere Ankara, Ağrı, Adana, Antalya, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Eskişehir, Giresun, İzmir, Kırklareli, Muğla, Sakarya, Sivas, Tekirdağ ve Zonguldak'ta toplam 39 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda aralarında evli ve çocuklu kişilerin de bulunduğu, yaşları 18-72 arasında değişen 22 şüpheli gözaltına alınarak sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Gözaltına alınanlar arasında 72 yaşındaki felçli bir şüphelinin torununu istismar ettiği öğrenildi.

72 yaşındaki felçli şüpheli ve koronavirüs tespit edilen bir diğer şüpheli, savcılığın talimatıyla sağlık sorunları sebebiyle serbest bırakıldı. Diğer 20 şüpheli ise "müstehcen ürünleri ülkeye sokma, çoğaltma, satma, depolama, bulundurma ve kullanma" suçlarından adliyeye sevk edildi.

13 ZANLI TUTUKLANDI

Mahkemeye sevk edilen 7 şüpheli adli kontrol ile serbest bırakılırken, 13 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal