Mustafa Varank Kimdir?

Mustafa Varank kimdir? Mustafa Varank hangi görevlerde bulunmuştur? İşte, Mustafa Varank'ın hayatı hakkında merak edilen soruların cevapları.

07.03.2020-15:53 - (Son Güncelleme: 10.05.2021-12:28) Mustafa Varank Kimdir?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın hayatı merak konusu olmaktadır. Teknoloji atılımları sayesinde teknolojinin birçok alanında önemli bir konum elde edilmiştir. Daha önce AK Parti içinde çeşitli görevlerde bulunan Varank, başarıları sayesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak atanmıştır. Peki, Mustafa Varank kimdir?

MUSTAFA VARANK KİMDİR?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank 1976 yılında Trabzon'da doğdu. Ortaöğrenimini İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Lisans eğitimi olarak da Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. Lisans sonrası eğitim hayatına devam eden Mustafa Varank, ABD'de bulunan Indiana Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nde lisansüstü yaptı.

Mustafa Varank, o dönemlerde Florida State Üniversitesi'nde uzman, Indiana Üniversitesi Pervasive Teknoloji Enstitüsü'nde ise araştırmacı ve sistem yöneticisi olarak çalıştı.

MUSTAFA VARANK HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?

Türkiye’ye döndükten sonra 2005 yılında Başbakanlık'ta görev yapmaya başlayan bakan Mustafa Varank sırasıyla, 2011'de Başbakan Başdanışmanlığına, 2014'te ise Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına getirildi. 2016 yılında ise Büyükelçi unvanı aldı.

Başdanışmanlık görevi süresince, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız tarafından verilen diğer görevlerin yanı sıra, yüksek teknoloji, bilgisayar teknolojileri ve uygulamaları, savunma sanayi ve araştırma-geliştirme alanlarıyla özel olarak ilgilendi.

2018 genel seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına getirilen Mustafa Varank bugüne gelinceye kadar, yerli teknoloji çalışmalarından savunma sanayine varıncaya dek, hemen her alanda yer alarak çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İyi derecede İngilizce bilen bakan Mustafa Varank, evli ve iki çocuk babasıdır.

MUSTAFA VARANK VE 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

Bakan Mustafa Varank ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kurulan böcek kumpasının ortaya çıkartılmasında kilit rol oynadı. Özellikle 17-25 Aralık süreci ve sonrasında FETÖ/PDY mensuplarının en fazla hedef aldığı isim olarak dikkat çekti.

15 Temmuz kanlı darbe girişimine katılan Özel Kuvvetlerdeki darbeci kurmayların odasında ele geçirilen notta bakan Mustafa Varank’ın ismi ve ev adresi yazılıydı. Aynı darbe girişiminde, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde bölüm başkanı olarak görev yapan Mustafa Varank’ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank, darbeci teröristler tarafından Şehzadebaşı'nda şehit edildi.

Bakan Mustafa Varank halen hükümette Sanayi ve Teknoloji bakanı olarak görevini yürütmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal