Mustafa Şentop'tan Ermenistan Sorusuna Yanıt: Herhalde Bir Espri

Azerbaycan'a giden TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Gence kentine ziyarette bulundu. Şentop, Azerbaycan ve Ermenistan arasında devam eden çatışmalara ilişkin açıklamalar yaptı.

20.10.2020-17:45 - (Son Güncelleme: 20.10.2020-17:23) Mustafa Şentop'tan Ermenistan Sorusuna Yanıt: Herhalde Bir Espri

Azerbaycan'da bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ermenistan'ın saldırı düzenlediği Gence kentini ziyaret etti. Bir gazetecinin 'Ermenistan'ın Türkiye mallarına ambargo koyması' konusuyla ilgili sorduğu soruya "Herhalde fıkra olarak anlatılacak bir şeydir." dedi.

"SAVAŞIN BİR AHLAKI OLUR"

Gence'ye yaptığı ziyaret sırasında beraberindeki heyetle birlikte incelemelerde bulunan Şentop, burada yaptığı açıklamada "Savaşın bir hukuku, ahlakı olur. Askerler, askeri hedefler savaşta vurulur. Onlarla çarpışılır. Siviller hedef alınmaz. Ermenistan savaşın hukukuna ve ahlakına riayet etmeksizin kalleşçe siviller saldırmaktadır. Bunu bütün dünyanın görmesi lazım" dedi.

Gazetecilere açıklama yapan Şentop, Karabağ'ın Azerbaycan toprağı olduğuna ve Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarında işgalci olduğuna vurgu yaptı. Sivillere yapılan saldırının çok açık bir savaş suçu olduğunu belirten Şentop, "Savaş oluyorsa da savaşında bir hukuku, ahlakı olur. Askerler, askeri hedefler savaşta vurulur. Onlarla çarpışılır. Siviller hedef alınmaz. Üzüntü duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

"İNSANLIK SUÇUNU GÖRÜP TAVIR ALMIYORLAR"

Minsk grubunun Ermenistan'ın işlediği insanlık suçuna karşı tavır almadığını belirten Şentop, "Bu konu ile güya yakından ilgilenen Minsk Grubu eş başkanı ülkeler dahil olmak üzere Gence'deki katliamı ve kalleşçe yapılan saldırıları, insanlık suçlarını görmüyorlar ve buna karşı bir tavır almıyorlar. Biz buna vesile olsun diye, bunu göstermek için buraya geldik" diye konuştu. 

"FIKRA OLARAK ANLATILACAK BİR ŞEY"

Şentop, bir gazetecinin "Ermenistan parlamentosunun Türkiye mallarına ambargo koyması" söylemleriyle ilgili sorusuna "Herhalde bir espridir. Ermenistan parlamentosunun Türkiye mallarına ambargo koyması herhalde fıkra olarak anlatılacak bir şeydir. Dolayısıyla bir kıymeti yoktur." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal