Mustafa Sarıgül'den Yeni Parti Kurma Kararı

CHP yönetiminde 'paramparça' şarkısı çalıyor. Önce Muharrem İnce'nin alıp başını yola çıkması, ardından da Mustafa Sarıgül'ün parti kurma kararı, ana muhalefetin hedef kitlesini parçalayacak.

23.10.2020-10:51 - (Son Güncelleme: 23.10.2020-11:01) Mustafa Sarıgül'den Yeni Parti Kurma Kararı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), iktidar güneşi altında buz kütleleri gibi dağılıyor.

Önce Muharrem İnce, sonra da Mustafa Sarıgül...

Memleket Harekatı'nı başlatarak partisinden bağımsız yola çıkan ve il il tüm yurdu gezen Muharrem İnce'nin bu girişimi, ana muhalefetin oklarını üzerine çekmişti.

Yeni parti kurmayı amaçladığı öngörülen Muharrem İnce'nin başlattığı bu hareketin bakış açısının CHP'ye yakın olması, ana muhalefet oylarının dağılmasına yol açarken, bir bıçak darbesi de Mustafa Sarıgül'den geldi.

MUHARREM'İN 'MEMLEKET HAREKETİ', SARIGÜL'DEN DE 'TÜRKİYE DEĞİŞİM HAREKETİ'

Yeni parti kurması beklenen Mustafa Sarıgül, Türkiye Değişim Hareketi'ni partilileştirme kararı aldı.

Partinin isminin ise Türkiye Değişim Partisi olması tahmin ediliyor. Sarıgül, partisinin İstanbul İl Başkanı olarak Yusuf Polat’ı görevlendirdi.

Yusuf Polat, sosyal medya üzerinden Mustafa Sarıgül’e teşekkürlerini sunarak şu ifadeleri kullandı: ''Tarihe düşecek bir notumuz, tamamlanacak bir hikayemiz var. Genel Başkanımız Sn Mustafa Sarıgül ve teşkilatımızın teveccühü ile İstanbul İl Başkanlığı görevi tarafıma tevdi edilmiştir. Allah mahçup ettirmesin.''

Hal bu iken Yargıtay'ın resmi internet adresinde yayımlı olan Türkiye'nin siyasi partileri listesi de tam olarak şöyledir:

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal