Mustafa Necati Işık Beylikdüzü'ne Metro Müjdesini Verdi

AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Necati Işık, Tüze Sitesi'nin sakinleriyle bir araya geldi. Beylikdüzü için vaadlerini belirten Işık, 'Öncelikle ulaşımdaki sorunları çözecek ve ilçemize metroyu getireceğiz' dedi.

26.01.2019-17:48 - (Son Güncelleme: 26.01.2019-17:21) Mustafa Necati Işık Beylikdüzü'ne Metro Müjdesini Verdi

Ak Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Necati Işık, Beylikdüzü Barış Mahallesi'ndeki Tüze Sitesi'nin vatandaşları ile buluşarak site sakinlerinin sorunlarını dinledi ve kendi vaadlerinden bahsetti. CHP'den AK Parti'ye geçen meclis üyesi ve Tüze Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Bayazıt tarafından gerçekleştirilen buluşmada AK Parti'nin başarısına başarı katmak için söz verildi. Mustafa Necati Işık, 'Beylikdüzü'nün gelecek kuşakları buradan bir belediye başkanı geçti, buradaki kubbede hoş bir seda bıraktı diyebilsenler diye iyi bir siyaset yapmak istiyoruz. Beylikdüzü'nde ve İstanbul'da her daim anılmak ve iz bırakmak için güzel bir yönetim sergilemek istiyoruz' açıklamalarında bulundu.

ULAŞIMA KOLAYLIK GELECEK

Beylikdüzü'ndeki ulaşın sıkıntı ile ilgili metro ve deniz otobüsü vaadinde ulunan Işık, Beylikdüzü'ne ulaşımın rahatlayacağını ifade etti. Işık, 'Ulaşım anlamında çok entegre bir ulaşım anlayışı ortaya koyacağız. Biz bugün seçimi alalım 5 senede neler yapabiliriz değil. Uzun vadede neler yapabiliriz biz bu yerel anlayışı benimseyeceğiz. Metro hep konuşulan bir mevzu oldu. Burada Binali Yıldırım gibi güçlü biriyle çalışarak da metro ulaşımını mümkün kılabiliriz. Metrobüsten inen bir komşumuzun sahille bağlantısını sağlayacak yaklaşık 6-7 kilometrelik hafif raylı bir sistemle denize ulaşabileceği bir projeyi tasarlıyoruz. Denize ulaştıktan sonra da komşularımızın Kadıköy'e, Bakırköy'e denizle gidebilmeleri için ulaşım imkanlarını sağlamış olacağız. Bunlar bütçe ve projeleriyle Beylikdüzü'ne çağ atlatacak yatırımlar olacaktır' açıklamalarında bulundu.

TRAFİK SORUNUNA ÇÖZÜM

İlçedeki trafik sıorununun önemli bir konu olduğunu vurgulayan Işık, söz konusu durum ile ilgili, '2014'teki nüfusumuzla bugünü kıyaslarsak nüfus iki katına çıktı ve 400 bine ulaştı. Önümüzdeki on yılda bu nüfus iki katı daha artarak 800 bine ulaşabilir. Ancak bu nüfusu taşıyacak bir Beylikdüzü yok. Bu kadar ciddi bir nüfusa rağmen insanlar Beylikdüzü'ne gelmek için E-5'ten 1 saatte anca geliyor. 5 dakikalık yollar 45 dakika sürüyor. Şimdi bu noktada dinamik, enerjik ve genç bir anlayışla çalışmamız lazım. Buraya bir ulaşım vizyonu koymamız lazım. Dün Beylikdüzü'ne gelip nefes almak isteyenler bugün buradan kaçmak ister hale geldi. O nedenle Bizimkent Kavşağı olsun Yaşam Vadisi'nin çevresi olsun buralara hızlı bir şekilde alt geçitlerle, tünellerle çare bulmalıyız' şeklinde konuştu.

SÜREKLİ ARTAN BORÇLARI ELEŞTİRDİ

Şimdiki belediye yönetimine de göndermede bulunan Işık, mevcut ilçe borçları ile ilgili olarak şöyle dedi: 'Şuanki yönetim nasıl nüfus burada iki kat arttı ise belediyenin borcu da iki kattan çok arttı. Borç 500 milyonu satmış durumda. Bunun yanında birçok arsa satıldı. Satılabilir. Bizim belediyelerimizde de satılıyor. Ama şu var ki satılanın değerini de bilmiyoruz. Bugün Kavaklı'daki ilk satılan arazi 100 dönüm olan ve yüzde 50 ile baba oğula vermez. Yüzde 35'le verdiler. Hatta diğer düzenlemelerle bu yüzde 25'lere kadar düştü. Borç artarken 1 kat trilyonluk da arsa satıldı. Buna rağmen borcun geldiği nokta ortada.'

FUAT BAYAZIT: BEYLİKDÜZÜ'NE IŞIK DOĞACAK

Tüze Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Bayazıt ise ilçeyi kazanmak için çok çalışacaklarını dile getirdi. Bayazıt, 'CHP'de siyaset yaptık. Ama bize verilen sözler tutulmadı. Beylikdüzü'nde yanlış işler yapıldı ve biz de bunları söyledi. Bunun için partiden ihraç edildik. Daha sonra Mustafa Necati Işık başkanımızın de davetiyle AK Parti'ye geçtik. Barış Mahallesi'ndeki ekibimizle birlikte AK Parti'ye geçtik. Ben diyorum ki 1 Nisan'da Beylikdüzü'ne ışık doğaca' ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal