Musa Orhan Tahliye Edildi

Batman'ın Beşiri ilçesinde, oturan Uzman Çavuş Musa ile aşk ilişkisi bittiği için intihara teşebbüs eden İpek Er, olayında adalet yerini buldu. Haksız yere tutuklanan uzman çavuş serbest bırakıldı.

26.08.2020-11:17 - (Son Güncelleme: 26.08.2020-12:26) Musa Orhan Tahliye Edildi

Batman'ın Beşiri ilçesinde ikamet eden İpek Er, 16 Temmuz tarihinde, intihar eden bir kızın eski sevgilisini suçlaması üzerine Sol ve bölücü kamuoyunun baskısı ile mahkemenin hukuksuz bir şekilde tutukladığı Musa Orhan ile ilgili adil bir gelişme yaşandı.

CHP, HDP ve bölücü terör örgütü yanlısı dernek ve oluşumların baskısı ile Siirt birinci Ağır Ceza Mahkemesi hukuğu ayaklar altına alan bir uygulamaya giderek aleyhinde hiç bir delil bulunmayan Uzman çavuş Musa Orhan'ı tutukladı. 

Orhan'ın avukatı Dr. Mehmet Erkan Akkuş, Siirt İkinci Ağır Ceza Mahkemesi, yaptığı müracaatta müvekkilinin kaçma kuşkusunun olmadığına yönelik itirazda bulundu.

İtirazı inceleyen mahkemeye kurulu, Avukat Akkuş’un dilekçesinde kaydedilen meseleleri yerinde görerek, Musa Orhan'ın serbest bırakılmasına karar aldı.

Mahkemenin serbest bırakılma kararının cezaevine gitmesinin sonrasında Orhan, özgür bırakıldı.

Başta CHP ve HDP olmak üzere terör sevici bir çok sözde dernek ve oluşum, Uzman çavuş Musa Orhan'ın tutuklanması için oluşturduğu baskı ile mahkeme tarihi bir hukuk skandalına imza atmış ve masum uzman çavuşu tutuklamıştı.

Adaletin, hukuğun değil de siyasi baskılara boyun eğen mahkeme ile ilgili HSYK'nın ne karar vereceği merakla bekleniyor.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal