Mursi, Vefatının 40. Gününde İstanbul'da Anıldı

Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi vefatının 40. gününde İstanbul'da anıldı

27.07.2019-09:25 - (Son Güncelleme: 27.07.2019-09:19) Mursi, Vefatının 40. Gününde İstanbul'da Anıldı

Arap Meclisi, mahkeme salonunda yaşamını yitiren, Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'nin vefatının 40. gününde anma töreni gerçekleştirildi.

Mursi'nin biyografisini anlatan bir filmin izlenildiği programda, Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Düzenlenen programda, Mursi'nin ölümüne ve Mısır'da yaşananlar hakkında araştırma yapmak üzere uluslararası bir komisyon kurulmasına karar verildiği açıklandı.

Programa video mesaj gönderen Arap Meclisi Başkanı Dr. Moncef Marzouki, Mursi'nin, Mısır'ın istibdattan kurtulmasının ardından milli iradeye dayalı seçilen ilk cumhurbaşkanı olduğunu belirtti.

Mursi'nin Mısır'daki şehitlerin yürüyüşünü devam ettirdiğini ifade eden Marzouki, Mursi'nin her zaman zulme karşı durarak, adını tarihe altın harflerle kazıdığını belirtti.

"O KAHRAMAN İNSANI KORUYAMADIK"  

Mısır'daki Devrimin Yarını Partisi Lideri Dr. Eymen Nur da Mursi'nin hayatını kurtarmak için yapmaları gerekenleri yapamadıklarını düşündüğünü belirterek "Bu kahraman insanın hayatını koruyamadık." ifadesinde bulundu.

Anma töreninin yalnızca bir taziye değil, gelecek inşası olduğunu belirten Nur, şu şekilde konuştu:

"Bütün vatanseverler, onurlu insanlar ve başta Mursi, ne yaparsak bizden razı olur, bunun cevabını aramak gerekir. Mursi'nin binlerce kişinin hayatını, özgürlüğünü korumak için yaptığı fedakarlıklara karşı bizler ne yapabiliriz? Mısır hapishanelerini dolduran insanları nasıl koruyabiliriz? Çünkü kan akmaya devam etmektedir. Gün içerisinde 2 gencimiz hayatını kaybetti. Bu zalimlerin, faşist rejimin zulüm mekanizmasından insanlarımızı nasıl kurtarabiliriz, bunun cevabını aramalıyız."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal