Mülteciler Sınırlara Gitmeyi Sürdürüyor

İdlib’de dün Suriye rejim güçlerinin hain saldırısının ardından sınır kapılarının açılacağı söylemi üzerine, Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Eskişehir’den de onlarca göçmen sınır illerine gitmeye başladı.

28.02.2020-16:30 - (Son Güncelleme: 28.02.2020-17:03)

Dün akşam saatlerinde rejim güçlerinin Suriye'nin İdlib bölgesindeki Mehmetçiğimize yapılan hain saldırı sonrası sınır kapılarının açılacağı duyurulmuştu.

Bunun üzerine Türkiye'nin birçok bölgesinden düzensiz göçmenler, Avrupa ülkelerine geçmek üzere sınır şehirlerine doğru ilerlemeye başladı. Mülteciler, yoğun olarak Edirne olmak üzere, Kırklareli, İstanbul, İzmir ve Muğla gibi kentlere gidiyor.

Eskişehir'de de düzensiz göçmenler ve bazı sığınmacılar Avrupa'ya gitmek üzere sınır şehirlerine gitmeye başladı. Eskişehir Şehirlerarası Otobüs Terminalinde bilet alan mülteciler, burada aileleriyle birlikte yanlarına ne alabildilerse Avrupa’ya gidebilmek için otobüsleri beklemeye başladı.

“EDİRNE'YE GİTMEK İSTİYORUZ”

Sınır kapılarının açıldığını duyduktan sonra bilet almaya otogara geldiklerini söyleyen İran uyruklu Reşat Salihi şöyle konuştu:

“Buraya mülteci olarak geldim. İki senedir buradayım mülteci olarak. Şu an sınırları açmışlar diye duyduk. Bu yüzden biz otogara bilet almaya geldik. Her yer olabilir, İstanbul, Edirne olur. Ama düz Edirne'ye gitmek istiyoruz. Biz zaten Yunanistan'a gitmek istiyoruz ama orada hiç kimseyi anlamıyoruz. Biz müsait bir yer istiyoruz. Ben Almanya'yı çok seviyorum mesela oraya gitmek istiyorum. Ama fark etmez sakin bir yer olmasını istiyorum”

Diğer yandan otogarda çalışan bilet görevlileri, mülteci yolcuların artarak devam edeceğini kaydetti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal