Muhtar Anonsla Uyardı: Dinlemeseniz, Ölüp Gidesiniz

Aydın'ın İncirliova ilçesinde, kırsal Osmanbükü Mahallesi Muhtarı Ali Şahin 65 yaş ve üzeri vatandaşları Ege şivesiyle anons yaparak uyardı. Muhtar anonsta, "Dinlemeseniz, ölüp gidesiniz. Töbe olsun cenazenize bile gelen olmaz." diyerek uyarıda bulundu.

03.04.2020-11:10 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-11:27)

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkmaları yasaklandı. Bu yöndeki uyarılar ise tüm yetkililer tarafından tekrar tekrar yapılıyor. Bazı vatandaşlar bu kurala uyarken bazıları ise uymamayı tercih ediyor. 

Bu durum Aydın'ın İncirliova ilçesine bağlı kırsal Osmanbükü Mahallesi'nde de aynı oldu. Mahalle Muhtarı Ali Şahin, anons yaparak komşularına uyarılarda bulundu. Ananonsunu Ege şivesi ile yapan ve durumun ciddiyetini vurgulamak için farklı bir yol seçen muhtar, "65 yaş üstü olup bunla zaten dışarı çıkmıycaklaya. Maaş alcak olcaklar da, beni bilgi verip ben de Kaymakamlığıla irtibata geçip, görevli köy imamı ve okul müdürümüzle bankadan çekilip kendilene paraları teslim edilcek. Yoksa virüs belasının geçmesini bekleyeceler. Gerçi ne zaman geşceğini Allah biliya. Bankaya kendi başınıza gideseniz, töbe olsun jandarma polis kolunuzdan tuta 392 lira cezayı basa. Ya biz sizden paramı isteyoz. Görevimizi yapayoz. Günledir anons edip, duruyom. İste dinlesiniz, iste dinlemezsiniz. Dinleseniz rahat edesiniz. Dinlemeseniz, ölüp gidesiniz. Töbe olsun cenazenize bile gelen olmaz. Benden söylemesi. Daha ne diyem gari." şeklinde anons yaptı.

Anonsun ardından Şahin'in telefonu susmadı. Art arda aramalar ve mesajlar gelirken, Vefa Sosyal Destek Grubu'na bağlı görevliler de mahallede 65 yaş ve üstü sokağa çıkamayan vatandaşların maaşlarını bankadan çekerek kendilerine teslim etti. Mahallede yaşayanlar, anonsun faydalı olduğunu belirtti.

"BU VİRÜSÜN ÜSTÜNDEN ELBİRLİĞİYLE GELECEĞİMİZE EMİNİM"

Konuyla ilgili açıklama yapan Muhtar Şahin, "Sosyal medyada buna benzer bir iki örnek gördüm. Daha dikkat çekici olacağını düşünüp, böyle bir girişimde bulunup, Ege şivesiyle anonsu yaptım. Anonsun ardından olumlu tepkiler aldım. Telefonlar ve mesajlar gelmeye başladı. Anonsu, kendi, yöresel şive olmadan yaptığımda bu kadar dikkat çekmiyordu. Değişiklik işe yaradı. Herkes, Ne oldu?' Ne var?' diye sorup, neden böyle anons yaptığımı öğrenmeye çalıştı. Coronavirüs, sadece ülkemizin değil bütün dünyanın başına musallat oldu. Allah'ın izniyle biz bu virüsün üstesinden elbirliğiyle geleceğimize eminim." dedi.

"DAHA NE İSTEYELİM"

Vatandaşlar da bu uygulamadan memnun kaldığını dile getirdi. Emekli maaşı evinde otururken alan 71 yaşındaki Mustafa Demirhan, "Muhtarımız her konuda elinden geldiği kadar anlatıp, uyarılarda bulunuyor. Daha ne isteyelim. Ayağımıza kadar emekli maaşımızı çekip getiriyor, alışverişimizi yapıyorlar." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal