Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturmasında Birleşme Kararı

BBP kurucu Genel Başkanı Yazıcıoğlu ile 5 kişinin yaşamını yitirdiği helikopterin düşmesinden sonra Ankara'da yürütülen 3 farklı soruşturma dosyası Kahramanmaraş'taki "ana soruşturma dosyası" ile birleştirildi.

14.12.2018-13:14 - (Son Güncelleme: 14.12.2018-13:11) Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturmasında Birleşme Kararı

BBP kurucu Genel Başkanı Yazıcıoğlu ile 5 kişinin yaşamını yitirdiği helikopterin düşmesinden sonra Ankara'da yürütülen 3 farklı soruşturma dosyası Kahramanmaraş'taki "ana soruşturma dosyası" ile birleştirildi. BBP avukatlarından Kemal Yavuz yaptığı açıklamada, Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği helikopter kazasıyla alakalı "ana dosya" olarak nitelendirdikleri Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir dosya bulunduğunu söyledi.

Helikopterin düşmesinden hemen sonra Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünü şikayet ettiklerini hatırlatan Yavuz, buna bağlı olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca bir soruşturma açılmış olduğunu söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü 3 farklı davanın verilen kararla "ana dosya" ile birleştirildiğini söyleyen Yavuz, "Bu önemli bir gelişme o dosya içerisinde de gerek Hava Kuvvetlerinin olay anında bölgede bulunan askeri jetlerin hareketleriyle alakalı, hareketlerine ilişkin rapor yer almaktadır. Ayrıca Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, uçuşa izin vermelerini, uçuşu takip etmemeleri gibi ihmalleri vardı." şeklinde konuştu.

TİB'in yer bildirimiyle alakalı araştırmalarının yetersizliğini, sahaya bildirimin geç ve usulüne uygun bir şekilde gerçekleştirilmediğini savunan Yavuz, bunun için de konuyla alakalı şikayetçi olduklarını belirtti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal